Srbija i Balkan

Kockar u odelu direktora: Crnogorac se kockao službenom karticom, dao ostavku, sad ga goni policija

On je krajem juna napravio 19 transakcija od po 1.000 evra, zbog čega je danas nikšićka policija podnela krivičnu prijavu protiv njega
Kockar u odelu direktora: Crnogorac se kockao službenom karticom, dao ostavku, sad ga goni policijaGetty © Joe Raedle/Getty Images

Bivši predsednik Odbora direktora "Željezare Nikšić" Marko Perunović dao je neopozivu ostavku i izjavio da je slučajno pogrešio kada je koristio poslovnu karticu za privatna plaćanja na jednoj platformi za kockanje.

On je, naime, krajem juna napravio 19 transakcija od po 1.000 evra, da bi danas nikšićka policija podnela krivičnu prijavu protiv njega.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", sumnja se da je Perunović službenu biznis karticu koja je u vlasništvu kompanije EPCG - Željezara Nikšić, prvo iskoristio prilikom transakcije na bankomatu jedne poslovne banke u Nikšiću, tako što je podigao 200 evra, a potom nastavio izvršenje krivičnog dela u jednom od objekata za organizovanje igara na sreću, kojom prilikom se kroz 17 izvršenih transakcija poslužio sa 18.800 evra.

On se, kako se sumnja, 27. i 28. maja, neovlašćeno poslužio novcem u ukupnom iznosu od 19.000 evra, a koji je u istom iznosu nadoknadio 29. maja, ističe se u saopštenju UP.

Iz Uprave policije saopštili su da je krivična prijava podneta protiv Perunovića zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena pozajmica za koju je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

"Ko se neovlašćeno posluži novcem, hartijom od vrednosti ili drugim stvarima koje su mu poverene u službi ili na radu u državnom organu, privrednom društvu, ustanovi ili drugom subjektu ili radnji ili ove stvari drugom neovlašćeno da na poslugu, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine", navodi se u članu 421 Krivičnog zakona Crne Gore.

image