Srušio se mali avion kod Zemun Polja, poginuo pilot (VIDEO)

Letelica u kojoj se nalazio samo pilot pala je ubrzo nakon poletanja

Nedaleko od aerodroma "13. maj" kod Zemun Polja srušila se ultralaka letelica, a Hitna pomoć konstatovala je smrt jednog N. N. lica, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Kako se navodi, pilot je neposredno pre pada aviona javio da su komande otkazale, a prema nezvaničnim informacijama, to se dogodilo jer je nisko leteo.

"Postoje indicije iz istrage da je nastradali pilot, pre samog pada, leteo izuzetno nisko, nakon čega su mu otkazale komande. On je čak i pokušao da prizemlji letelicu, ali mu to nije pošlo za rukom", rekao je izvor upućen u istragu.

Dodaje se da je prilikom pokušaja pilota da prizemlji avion, jedan deo sa krila otpao, nakon čega se letelica srušila.

"Ovo je jedan od pravaca istrage, međutim određene uviđajne radnje tek treba da se obave. Detaljna istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo", dodao je izvor.

Iz MUP-a je ranije rečeno da je oko 12.10 časova prijavljen pad aviona na auto-putu Novi Sad – Beograd, u visini nadvožnjaka Batajnica u njivi.

U toku je gašenje požara, a hitna pomoć, policija i vatrogasci su i dalje na terenu.

Rukovodilac letenja na sportskom aerodromu "13. maj" Boško Todorović rekao je za Tanjug da je vodio taj let i potvrdio da je izgubio kontakt s pilotom.

Dodao je da pretpostavlja da je uzrok pada aviona otkaz na komandama.

Izvor "Blica" naveo je da se letelica srušila četiri-pet minuta nakon poletanja. Pilot nije mogao da upravlja njome i srušio se u obližnje kukuruze i zapalio.