Vučurović: Koalicija Za budućnost Crne Gore će biti snažan faktor u budućoj vladi

Poslanik ZBCG je rekao da da je situacija jasna, da nema razloga za odugovlačenje, već da je potrebno da se dogovori konkretizuju i dođe do rešenja

Poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Jovan Vučurović izjavio je da očekuje da ova koalicija bude snažan faktor u budućoj Vladi kako bi doprinela stvaranju uslova za bolji život građana Crne Gore

Vučurović je u izjavi za portal RTCG rekao da je sada važno da se proces formiranja vlade uvede u novu, odnosno završnu fazu.

"Da se konačno krene u odlučniju borbu protiv kriminala i korupcije, da se nastave integracije ka EU i da se iskoreni diskriminacija", poručio je Vučurović, nakon što je predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio da za mandatara za izbor nove vlade predlaže lidera PES Milojka Spajića.

Poslanik ZBCG je rekao da da je situacija jasna, da nema razloga za odugovlačenje, već da je potrebno da se dogovori konkretizuju i dođe do rešenja.

On je podsetio da su građani 11. juna na izborima rekli svoje.

"Ti rezultati treba da budu glavni orijentir i najvažnija pomoć mandataru Spajiću u poslu koji ga čeka", zaključio je Vučurović.

Mandatar Spajić ima rok od 90 dana da predloži sastav nove vlade a za to vreme potrebno je da se održi nastavak konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će biti izabrani predsednik, potpredsednici i Administrativni odbor.

ZBCG čine Demokratska narodna partija, Nova srpska demokratija i Radnička partija.