Advokat pozvao Kurtija za svedoka odbrane uhapšenog Srbina

Svedok bi sa svoje strane trebalo da kaže par reči o kredibilitetu osumnjičenog i njegovom postupanju dok je radio kao čuvar prema sadašnjem premijeru, a tadašnjem pritvoreniku Aljbinu Kurtiju

Dejan Vasić, advokat Dragiše Milenkovića iz Gračanice, optuženog zbog navoda da je počinio ratne zločine KiM 1998. i 1999. godine, izjavio je danas da je predao molbu kako bi se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti našao u svojstvu svedoka odbrane.

Vasić za Tanjug kaže da "misli da će Kurti prihvatiti njegovu molbu".

Advokat je Aljbina Kurtija predložio za svedoka odbrane prilikom jučerašnjeg saslušanja Milenkovića u prištinskom sudu.

"Kurti bi sa svoje strane trebalo da kaže par reči o kredibilitetu osumnjičenog i njegovom postupanju prema sadašnjem premijeru, a tadašnjem pritvoreniku Aljbinu Kurtiju, kome je pravio društvo dok je bio u ćeliji, donosio knjige da čita, sa kojim je puno vremena proveo u razgovorima", naveo je Vasić.

Milenkovića su uhapsili pripadnici prištinske specijalne policije 21. juna u njegovoj kući u okolini Gračanice, zbog navodnog ratnog zločina nad Albancima koje je "maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu".

"Dragiša je praktično slep, ali mu najviše tegoba stvaraju ta dva metka koja su mu još u telu blizu kičme. Oni su pozdrav od čoveka koji mu je sve ovo učinio i koji ga je prijavio policiji sasvim neosnovano i lažno", kazao je Vasić.

Inače, Dragišino ime nije se pojavljivalo na spiskovima osumnjičenih za ratne zločine koje je Priština svojevremeno objavljivala.

Meštani kažu da je Dragiša Milenković miran i porodičan čovek, i ne veruju da je mogao da uradi nešto suprotno zakonu.