Srbija i Balkan

Petnaesti protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu

Tema današnjeg skupa je smrt 13-godišnjeg dečaka iz Bačke Palanke i njegovog dede koji su stradali od posledica strujnog udara u dvorištu porodične kuće
Petnaesti protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu© Танјуг/Сава Радовановић

Protest u organizaciji dela opozicije pod nazivom "Srbija protiv nasilja" počeo je večeras oko 19.30 časova ispred Doma Narodne skupštine, gde je bio blokiran saobraćaj.

Protest u Beogradu se organizuje po 15. put. Organizatori su najavili šetnju od Narodne skupštine do Vlade Srbije.

Tema današnjeg skupa je smrt 13-godišnjeg dečaka iz Bačke Palanke i njegovog dede koji su stradali od posledica strujnog udara u dvorištu porodične kuće. U Bačkoj Palanci održano je nekoliko protesta kojim se tražila smena predsednika opštine i članova lokalnog Štaba za vanredne situacije.

Od ranije poznati zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije "Pinku" i "Hepiju" zbog, kako navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

image