Spajić objavio ko se kandidovao za ulazak u Vladu Crne Gore

U Podgorici je počeo novi krug pregovora o 44. vladi Crne Gore

Principi Pokreta Evropa sad (PES) su svima prihvatljivi, saopštio je predsednik te partije i mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija koje su ga podržale za mandatara.

Sastanak je održan u prostorijama PES-a u Podgorici.

"Mislim da smo imali dobar sastanak, čuli smo korisne stvari i vidimo da su principi PES-a svima prihvatljivi. Danas nije bilo priče o podeli resora niti je bilo specijalnih zahteva. Samim tim što su podržali viziju koju smo predstavili oni su se kandidovali za vladu, ali veliki je posao pred nama", rekao je Spajić novinarima nakon sastanka.

On je skoro tri sata razgovarao sa predstavnicima više partija, ali među njima nisu bili lideri koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević i Andrija Mandić. Oni imaju odvojen sastanak sa Spajićem od 14 časova.

Sastanku sa Spajićem prisustvovali su i predstavnici Demokrata Aleksa Bečić, Boris Bogdanović i Momo Koprivica. 

Podsetimo, sporna funkcija u pregovorima je mesto predsednika Skupštine, koje traži Knežević, a koje je prema prvim pregovorima pripalo Bečiću.

"Krenulo je mnogo bolje od očekivanja. Nemamo vremena za gubljenje, Evropska unija je pred nama, ogromne reforme i posao su ispred nas. Ne može EU da nas ugura kod njih, moramo da se trudimo", istakao je Spajić.

Na pitanje o specijalnim zahtevima, Spajić je rekao da je atmosfera na sastanku bila konstruktivna.

"Postoji razumevanje da je došlo vreme za novu Crnu Goru, bez podela, sa jasnim ciljem i vizijom", dodao je mandatar.