Srbija i Balkan

Bregoviću nije dozvoljeno da uđe u Moldaviju, MSP zatražilo objašnjenje

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je objašnjenje od Ministarstva spoljnih poslova Moldavije zbog toga što je muzičaru odbijen ulazak u tu zemlju, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić
Bregoviću nije dozvoljeno da uđe u Moldaviju, MSP zatražilo objašnjenjeGetty © Daniele Venturelli / Stringer

Svetski poznati muzičar Goran Bregović i njegova grupa nisu pušteni u Moldaviju, iako su se već nalazili na Međunarodnom aerodromu Kišinjev, saopštili su organizatori festivala Gustar, koji se ovih dana održava u toj zemlji.

"Sa žaljenjem vas obaveštavamo da grupa Gorana Bregovića večeras neće moći da prisustvuje zakazanom koncertu iz razloga koji su van kontrole organizatora festivala ili umetnika", navodi se u saopštenju organizatora.

Nažalost, članovima nije bio dozvoljen ulazak u Republiku Moldaviju, iako su već sleteli na aerodrom Kišinjev, dodaje se.

Organizatori koncerta objavili su i prvu Bregovićevu reakciju koju je preneo njegov producentski tim, u kojoj se umetnik izvinio obožavaocima što nije mogao da nastupi. 

Muzičar je rekao da će se potruditi da se sledeći put ovo ne ponovi.

"Bili smo veoma razočarani kada nam na aerodromu u Kišinjevu nije bilo dozvoljeno da uđemo u Moldaviju bez ikakvog zvaničnog objašnjenja. Sa svojim muzičarima mnogo putujem po Evropi i nikada nigde nisam imao poteškoća", napisao je on.

Dodao je da mu je veoma žao što je bio lišen radosti i zadovoljstva da bude pred publikom.

"Ali mogu da vas uverim da ćemo zajedno sa svojim timom nastojati da sledeći put moji nastupi u Moldaviji ne naiđu na prepreke", poručio je slavni srpski muzičar.

Dačić: To nije u skladu s prijateljstvom Srbije i Moldavije

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je objašnjenje od Ministarstva spoljnih poslova Moldavije zbog toga što je Goranu Bregoviću odbijen ulazak u tu zemlju, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Takva odluka, kako je rekao, nije u skladu sa tradicionalno prijateljskim odnosima Srbije i Moldavije.

Dačić je naveo i da je ta odluka izazvala veoma negativne reakcije i naišla na osudu javnosti u Srbiji.

Ukazao je i na to da je Bregović nastupao u celom svetu i nikada nije imao takve probleme prilikom gostovanja ni u jednoj zemlji.

image