Opština Severna Mitrovica postala član tzv. Asocijacije kosovskih opština

SO Severne Mitrovice podnela je 30. juna zahtev za pristupanje Asocijaciji kosovskih opština, protiv čega je bio jedini srpski odbornik Dušan Milunović

Odbornik u SO Severna Mitrovica Skender Sadiku je potvrdio da se Opština Severna Mitrovica pridružila danas tzv. Asocijaciji kosovskih opština, prenosi Tanjug.

"Juče je održana vanredna sednica 'Asocijacije kosovskih opština' i zvanično je naša opština postala 35. član ove Asocijacije", rekao je Sadiku za Tanjug.

Skupština opština Severne Mitrovice podnela je 30. juna zahtev za pristupanje Asocijaciji kosovskih opština, protiv čega je bio jedini srpski odbornik Dušan Milunović.

Kako je ranije saopštila Srpska lista, to je jednostrani potez nelegitimnog albanskog gradonačelnika i još jedan dokaz da prištinske institucije ne žele formiranje Zajednice srpskih opština, kao i želja Aljbina Kurtija da pogorša stanje na terenu, i da izvrši dodatni pritisak na naš narod.

Podsećamo da je takozvana Asocijacija kosovskih opština (AKO) osnovana 2001. godine, kao neprofitna organizacija čiji su članovi organi lokalnih samouprava, izuzimajući srpske opštine.