Srbija i Balkan

Podoljak negirao tvrdnje Fon Kramon: Vučić nije nudio oružje za nepriznavanje "Kosova"

U ovom trenutku nemamo zvanična saopštenja da dobijamo municiju iz Srbije, rekao je savetnik ukrajinskog predsednika
Podoljak negirao tvrdnje Fon Kramon: Vučić nije nudio oružje za nepriznavanje "Kosova"© Михайло Подоляк/Twitter

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak negirao je izjavu poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon prema kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom susreta sa Vladimirom Zelenskim u Atini navodno "nudio oružje u zamenu za nepriznavanje Kosova". 

Podoljak za N1 objašnjava da ti navodi nisu istiniti.

"Svakako da nema nikakve istine u tome, to je spekulacija. Susret predsednika Srbije sa predsednikom Ukrajine je nesumnjivo važan. Komunikacija je potrebna na svim nivoima, mi moramo da razumemo pozicije jedni drugih, da razumemo zašto jedna strana ima neki stav", rekao je Podoljak.

Ističe da je Ukrajina transparentna u načinu naoružavanja svojih trupa.

"Sve što se tiče snabdevanja naoružanjem objavljuje se u zvaničnim saopštenjima. To se odnosi na to i ko šalje municiju, da li koalicija, ili evropska koalicija, ako govorimo o kalibru 155 milimetara. A ako govorimo o kalibrima 152mm i 122mm, mi saopštavamo gde smo ih kupili. To je prilično deficitarna municija. Rusija je uspela da sa tržišta skoro sve pokupi za sebe. Mi imamo zvanična saopštenja i ta zvanična saopštenja govorimo i kada je reč o izvorima municije", pojasnio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

U ovom trenutku nemamo zvanična saopštenja da dobijamo municiju iz Srbije, podvukao je sagovornik portala.

image