Vučić: Zamolio sam MUP i BIA da puste Marović da uđe u Srbiju, kad već puštamo Violu fon Kramon

"Mi puštamo i Violu fon Kramon da ulazi. Svaki dan vodi specijalni rat protiv Srbije na svaki mogući način. Kad može Viola može i ova ministarka crnogorska da dođe u našu zemlju", rekao je predsednik Srbije komentarišući zabranu ulaska u Srbiju bivšoj vicepremijerki Crne Gore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući zabranu ulaska u Srbiju bivšoj vicepremijerki Crne Gore, Jovani Marović, da je zamolio MUP i BIA da "puste bivše ministre kada dolaze da obavljaju protivpravne radnje, na primer da zauzimaju autoputeve". 

"Ja se obično ne mešam u odluke nadležnih državnih organa kada oni rade to na stručan način. Ali ja sam jutros zamolio i Ministarstvo unutrašnjih poslova i BIA da svaki put bivšim ministrima iz Vlade Crne Gore, posebno kada dolaze da rade protivpravne radnje, recimo da zauzimaju auto-puteve, što ne rade u Crnoj Gori, da ih svaki put pustimo", rekao je Vučić tokom obilaska novog stadiona "Dubočica" u Leskovcu.

Dodao je da će Marović biti "dragi gost Srbije" i da je siguran da će ga poslušati ljudi iz MUP-a i BIA.

"Mi puštamo i Violu fon Kramon da ulazi. Svaki dan vodi specijalni rat protiv Srbije na svaki mogući način. Puštamo Violu, a ja mislim da treba da je puštamo - jer ne može da pobedi Srbiju, ma koliko truda ulagala. Kad može Viola može i ova ministarka crnogorska da dođe u našu zemlju", rekao je Vučić.

Vučić je ironično rekao da se "posebno izvinjava" Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore i podsetio da su književniku Matiji Bećkoviću zabranjivali da uđe u Crnu Goru.

"Onima koji su Matiji Bećkoviću, koji nije zauzimao nikakve puteve, četiri godine branili da uđe. Onima koji su našem ambasadoru branili da poseti oca i majku koji žive u Nikšiću. Neka mi ne pričaju oni sa Zapada koji ne daju vize našim građanima. I niko ne sme da ih pita zašto nam ne daju vize. Nek se tako i nastavi. To govori o nama i kolike demokratske kapacitete Srbija ima", zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije obišao je novoizgrađeni stadion "Dubočica" u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili takav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

"Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo", izjavio je Vučić tokom obilaska stadiona u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

To je jedan je od tri novoizgrađena stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju "četiri" po kriterijumima UEFA.

Dodik: Svaki uspeh Srbije je i uspeh Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na svečanosti u Leskovcu posle obilaska novog stadiona "Dubočica" da je svaki uspeh Srbije uspeh i RS kao i da će i Banjaluka raditi na tome da dobije jedan ovakav stadion.

"Da uživamo u ovoj noći, svaki uspeh je i naš u Republici Srpskoj. Banjaluka nema ovakav stadion kao što ima Leskovac. I mi ćemo raditi na tome da imamo isti ovakav stadion", rekao je Dodik.

On je dodao da je predsednik Aleksandar Vučić onaj koji gradi i menja Srbiju na bolje i da posle svakog političara ostaje ono što je uradio za svoju zemlju.

Dodik je rekao da će biti u Leskovcu i 19. novembra kada Srbija bude igrala protiv Bugarske za kvalifikacije za evropsko prvenstvo i da će navijati za Srbiju.

On se prisetio i da je navijao za Srbiju kada je pre 10 godina igrala protiv BiH i da je to pobeda koju će zauvek pamtiti, kao i da je važno da i sada ode na prvenstvo u fudbalu.

Dodik je istakao da Srbija ulaže u Republiku Srpsku i da je vrednost investicija viša od 60 miliona evra i dodao da se radi put koji je od velikog značaja od Rače do Bijeljine.