Srbija i Balkan

Završen 17. protest dela opozicije u Beogradu

Tema 17. protesta bila je uticaj medija na prosvetu
Završen 17. protest dela opozicije u Beogradu© ТАНЈУГ/ТАРА РАДОВАНОВИЋ

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije završen je večeras ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), a saobraćaj koji je bio blokiran na Trgu Nikole Pašića je uspostavljen.

Ispred zgrade REM-a prisutnima se obratila studentkinja Pravnog fakulteta Milica Kostin, a ponovljeni su i zahtevi protesta.

Saobraćaj je uspostavljen i u ulicama kojima su učesnici protesta prošetali, od Doma Narodne skupštine gde nešto posle 19 časova protest i počeo, preko Makedonske, Svetogorske, Palmotićeve i Takovske – gde su se ispred zgrade Radio televizije Srbije prisutnima obratile Senka Jankov, profesorka iz Zrenjanina i Vesna Vojvodić iz sindikata Nezavisnost.

Na protestu su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Dragana Rakić, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, lider pokreta Srce Zdravko Ponoš, Dobrica Veselinović iz Zelenog levog kluba, predsednik Zelenog predsednika Nezajednica.

Tema 17. protesta bila je uticaj medija na prosvetu.

Kako javlja Tanjugov izveštaj, na protest je došlo manje ljudi nego prethodne subote.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, traži se i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilju na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanja takmičenja održanih medija. i krše novinarski kodeks. Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije naselja.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. kršenja zakona i promocije naselja. Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. kršenja zakona i promocije naselja. Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. 

image