Vučić sa Bocan-Harčenkom: Nastavljamo skladne odnose sa Ruskom Federacijom

Predsednik Srbije poručio da je imao konstruktivan sastanak sa ambasadorom Rusije sa kojim je razgovarao o svim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Konstruktivan sastanak sa ambasadorom Bocan-Harčenkom sa kojim sam razgovarao o svim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima. Diskutovali smo, takođe, o širokom spektru bilateralnih tema i potvrdili našu nameru da nastavimo da održavamo skladne odnose sa Ruskom Federacijom", napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Prošle nedelje sa ruskim ambasadorom se sastao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, a tom prilikom je bilo reči o aktuelnom stanju u bilateralnim odnosima.

Sastanak je usledio nakon učešća Srbije na trećem samitu međunarodne Krimske platforme, na kojoj se prisutnima obratila premijerka Ana Brnabić i to video-porukom.

Ipak, ministar Dačić je izjavio da zajedničku izjavu svih učesnika platforme Srbija nije potpisala jer ona izlazi izvan okvira koji su za nas prihvatljivi. Takođe, Dačić je kazao da je stav Srbije o toj platformi, kao i deklaraciji iz Atine, naišao na pozitivne komentare u Rusiji.

Na samit na Krimu osvrnula se i američka ambasada u Beogradu koja je zahvalila Srbiji jer je postala "deo ujedinjene porodice evropskih zemalja koje pružaju podršku Ukrajini".