Božović napokon u Crnoj Gori, izbrisana mu zabrana ulaska (FOTO)

Informaciju da je nakon zabrane ušao u zemlju potvrdio fotografijom sa roditeljima iz Nikšića

Bivšem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru i danas je konačno uspeo da uđe u zemlju u kojoj je rođen i u kojoj mu žive roditelji. 

On je informaciju o tome da je nakon zabrane ušao u zemlju potvrdio fotografijom sa roditeljima iz Nikšića.

Kako je rekao za "RTCG", premijer Dritan Abazović i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obavestili su ga sinoć da je zabrana izbrisana iz policijskog sistema.

Podsetimo, Božović je prije tri dana vraćen sa graničnog prelaza Ranče, gde mu nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Neposredno posle uručenja nove zabrane ulaska u Crnu Goru bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović za RT Balkan je rekao da se oseća loše jer ne može da uđe u zemlju u kojoj je rođen, u kojoj je podignut i koju voli.

"Roditelji su me čekali da me zagrle, bolestan otac od 89 i majka od 85 godina. Stvarno je skandalozna ta odluka, koja se nažalost ponavlja, i to iako su Upravni sud i MUP doneli rešenje da mogu da uđem u zemlju", kaže političar za RT Balkan.

Upravni sud je u junu poništio rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kojim je Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru.

MUP je zatim doneo odluku kao i Upravni sud, nakon čega je Uprava policije trebalo da ukloni bivšeg ambasadora sa liste zabrana.