Tahiri: Kurtijeva vlada vodi "Kosovo" u opštu destrukciju

Svi koji su verovali u ekonomski napredak i suzbijanje korupcije su obmanuti, istakao je šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da aktuelna vlada, koju karakterišu brojne afere i skandali, vodi ka destrukciji i upozorio da zbog loše ekonomske i društvene slike mladi ne vide budućnost na "Kosovu", prenosi "Kosovo onlajn".

On je na Fejsbuku ocenio da vlada u Prištini već dve godine samo otežava život građanima. Tahiri je naveo argumente koji govore u prilog njegovom stavu.

"Nekoliko argumenata, da krenemo 'od najmanje važnih': 1. udžbenici, 2. plate u javnom sektoru, 3. osnovna lista lekova, 4. penzioneri, 5. policijski službenici, 6. lekari, 7. medicinske sestre, 8. sever Kosova, najosetljivija tačka 'Kosova', 9. sankcije, 10. napad na medije", napisao je Tahiri.

Naglašava da su svi koji su verovali u ekonomski napredak i suzbijanje korupcije obmanuti.

"U stvari, ova vlada ne olakšava život građanima, već je obmanula sve one koji su očekivali ekonomski razvoj i borbu protiv korupcije. Najgore od svega su izgubljena nada i poverenje u bolju budućnost generacija na 'Kosovu'. Ta velika neizvesnost u pogledu budućnosti vezana je za tešku ekonomiju zemlje, zapošljavanje i uslove života. Politički pravac ove vlasti šalje zemlju u ambis, pred opštu destrukciju. Prave skandale u svim sferama, da prikriju neuspeh i prevare", zaključio je Tahiri.