Srbija i Balkan

"Veseli se, srpski rode" za početak škole: Vučić s đacima OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" (VIDEO)

Predsednik Srbije posetio rekonstruisanu i renoviranu zgradu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta"
"Veseli se, srpski rode" za početak škole: Vučić s đacima OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" (VIDEO)© FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obeležio je početak školske godine obilaskom rekonstruisane i renovirane zgrade OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta", gde su ga đaci dočekali intoniranjem himne "Bože pravde" i pesmom "Veseli se srpski rode".

On je đacima prvacima poželeo "da im ljubav prema učenju bude vodilja, a radost u istraživanju sveta da ih prati tokom svih školskih godina".

"Draga deco, dragi prvaci, prvi školski dan je poseban trenutak u životu svakoga od vas. Svaki dan proveden u školi, prilika je da otkrijete nešto novo, da steknete prijatelje za ceo život i da rastete u dobre i vredne ljude. Vaši učitelji biće tu da vas podrže i da vam pomognete da razvijate svoj talenat i veštine", poručio je Vučić na svom Instagram nalogu.

U obnovu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Zemunu, uloženo je 340.746.000 dinara, a obilasku renovirane zgrade prisustvovali su i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana je još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište.

Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara, bez PDV-a, saopštio je ranije Beoinfo.

image