Završen još jedan protest dela opozicije

Obrazovanje i vladavina prava – teme 18. protesta "Srbija protiv nasilja"

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, završen je ispred zgrade Ministarstava pravde i prosvete, a saobraćaj koji je bio blokiran u Nemanjinoj ulici i u okolni ulicama je uspostavljen, preneo je Tanjug.

Šetnja je počela oko 19.30 časova ispred Narodne skupštine, pa nastavljena ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, pa preko Slavije Nemanjinom ulicom do zgrade Ministarstva pravde i Ministarstva prosvete, gde su se okupljenima obratile profesorka Marina Vidojević i studentkinja Pravnog fakulteta Anja Kafedžijska, a ponovljeni su i zahtevi protesta.

Teme 18. protesta bile su obrazovanje i vladavina prava.

Na protestu su bili predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanici Dragana Rakić i Srđan Milivojević, osnivač i član novoformiranog Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, političar Zoran Živković.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, zahtevi na protestu su i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.