N1: Vanredni parlamentarni izbori već u decembru?

Naprednjaci su već održali sastanke sa članstvom u više lokalnih odbora stranke, na kojima je tema bila upravo priprema za predstojeće izbore, naveo je izvor portala

Predsednik Srbije i doskorašnji lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić doneo je odluku da vanredni parlamentarni izbori budu održani u decembru, prenosi portal N1.

Oni se pozivaju na izvor blizak rukovodstvu SNS, koji navodi da je informaciju o tome dobio dan pre nego što je deo opozicije istakao zahtev da novi izbori za poslanike budu do kraja godine.

Naprednjaci su već održali sastanke sa članstvom u više lokalnih odbora stranke, na kojima je tema upravo bila priprema za predstojeće izbore.

"Nije isključeno da u istom terminu budu održani i lokalni izbori u pojedinim gradovima i opštinama za koje se proceni da mogu da se dobiju, a možda čak i u svim. O tome će se odlučivati narednih dana, jer još ima dovoljno vremena da se ispoštuju zakonski rokovi za održavanje vanrednih izbora na lokalu do kraja godine", navodi sagovornik portala.

Predstavnici dela opozicije zatražili su u utorak hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je najavljivao vanredne parlamentarne izbore, a krajem avgusta prvi put je pomenuo mogućnost da novo glasanje za republički parlament bude održano u toku 2023. godine.