Opet haos u Skupštini: Pištaljke, vuvuzele i "Stop širenju mržnje" uz konopac za vešala

Cvetković će zameniti smenjenog Radeta Bastu

Vanredna sednica Skupštine Srbije nastavljena je danas glasanjem za izbor novog člana vlade, ministra privrede Slobodana Cvetkovića, a deo opozicije i danas odbija da učestvuje u radu i uz zvuke pištaljki i vuvuzela ometa rad.

Deo poslanika opozicije koji ometa rad Skupštine, čine tek osminu parlamenta jer ih je 38, a od kojih dobar deo nije ni u sali, doneli su u salu konopac za vešala i transparent "Stop širenju mržnje".

O Cvetkovićevom izboru glasalo se javnom prozivkom i on je položio zakletvu. Njega je za ministra predložila predsednica Vlade Ana Brnabić.

Rad Skupštine i danas je nastavljen, iako je deo proevropske opozicije odlučio da ometa njeno funkcionisanje duvanjem u pištaljke i trube.

Cvetković će zameniti smenjenog Radeta Bastu.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta popeo se na skupštinsku klupu, odakle proizvodi zaglušujuće zvuke trubom, a predsednik skupštine Vladimir Orlić skrenuo mu je pažnju da to ne čini i da ne ruši ugled Narodne skupštine Republike Srbije.

Poslanici u Skupštini Srbije nastavili su zasedanje raspravom o amandmanima na predlog Zakona o akcizama.

Rasprava se odvija uz buku koju prave poslanici dela opozicije, koji ne sede na svojim mestima već stoje, smatrajući da tako, kako su juče najavili, blokiraju rad parlamenta.

U nastavku, poslanici bi trebalo da raspravljaju o ostalim tačkama dnevnog reda.