Kako je šifra za Fejsbuk zavadila opoziciju i zašto se Ćuta "izlogovao" iz Zelenovićeve stranke?

Zbog ukradenog fejsbuk naloga, stranku "Zajedno" napušta njen kopredsednik Aleksandar Jovanović Ćuta

Stranka "Zajedno" više nije zajedno budući da je Aleksandar Jovanović Ćuta, njen kopredsednik i lider "Ekološkog ustanka" najavio da podnosi ostavku na sve stranačke funkcije. Ćuta će se, naime, iz Zelenovićeve partije "izlogovati" zbog ukradene šifre za Fejsbuk.

Otimanje Fejsbuk stranice "Ekološkog ustanka" bila je, naime, prema njegovim rečima, "kap koja je prelila čašu" nakon što je drugi kopredsednik te stranke Zelenović bez ikakvih konsultacija ušao u savez sa strankom SRCE Zdravka Ponoša, DS-om i Rumunskom partijom.

Jovanović koji očigledno nije nije poštovao savete da lozinke ne treba da deli ni sa kim, naveo je da je Fejsbuk stranicu njegovog pokreta preuzeo bivši član i narodni poslanik Đorđe Miketić kome je povereno da bude takozvani super-admin.

"On kontroliše šifru stranice. Njemu je palo na pamet da otme ono što smo krvavo stvarali i da onemogući meni i članovima Ekološkog ustanka da postavljamo objave na sopstvenoj stranici. Drugim rečima, mi smo isterani iz svoje kuće, tako da 80.000 pratilaca 'Ekološkog ustanka' može da gleda objave isključivo stranke 'Zajedno'", požalio se Jovanović za "Nova.rs".

Džabe je kaže pričao i sa Miketićem, pa i sa kolegom Zelenovićem, jer oni "smatraju da je to normalno".

"'Ekološki ustanak' – naziv, žig i logo je po rešenju Zavoda za intelektualnu svojinu, vlasništvo 'Ekološkog ustanka'. Više puta smo tražili da vratimo svoju stranicu i da nam se omogući da govorimo i postavljamo objave na svojoj stranici, ali to do sad nije bio slučaj. Zbog svega ovoga, dajem ostavku na sve funkcije u stranci 'Zajedno', jer ja sam pre svega aktivista i ne funkcionišem na taj način. Svi članovi 'Ekološkog ustanka' izlaze iz stranke 'Zajedno'", kaže Jovanović.

Jovanović je podsetio da je "Ekološki ustanak nastao iz pokreta "Odbranimo reke Stare planine", i to "u borbi protiv malih hidrocentrala, protiv Rio Tinta, na Revi…"

"Samo postavljam pitanje – kad kažete 'Ekološki ustanak', da li prvo pomislite na Đorđa Miketića, Nebojšu Zelenovića ili Aleksandra Jovanovića Ćutu. Sve što tražimo je da nam se vrati ono što je naše, a Nebojši Zelenoviću i stranici 'Zajedno' želim sve najbolje u budućem radu. Bez obzira šta je bilo, imamo primarni zadatak da smenimo režim Aleksandra Vučića", rekao je on u izjavi za portal "Nova.rs".

Kako bi se, opozicija koja ne može da se dogovori oko šifre za Fejsbuk, mogla dogovoriti tek oko preuzimanja vlasti – zasad još nije poznato.