Gej parada u Beogradu: Neisplativa investicija Zapada i nova provokacija američke ambasade (FOTO)

Izgleda da je tolerancija koju poseduju Srbi i jedan od razloga zbog čega se Zapad odlučio na provokaciju preko američke ambasade i Kristofera Hila

Čini se da predstavnici gej lobija u Srbiji više nisu rentabilni finansijerima sa Zapada, pa je ovogodišnji "prajd" protekao gotovo nezapaženo. 

Osim što su zatvorene centralne gradske ulice, na šta su Beograđani navikli zbog brojnih manifestacija, ovaj put izostala je reakcija većinskog stanovništva dok se omanja grupa pripadnika LGBT zajednice prošetala u krug - od Manježa do Manježa.

Izuzetno jake policijske snage obezbeđivale su homoseksualce, lezbejke, transseksualce i druge, iako ih niko nije napadao, što znači da su građane Srbije opet koštali, jer se pripadnicima MUP-a plata isplaćuje iz budžeta koji pune poreski obveznici Srbije. 

Manja grupa pravoslavnih vernika izrazila je protest na početku Bulevara Kralja Aleksandra gde je bila granica šetnje tj. ograda do koje se šetalo, ali je sve proteklo mirno.

Ili ipak nije?

Naime, kao da američkoj ambasadi nije bilo dovoljno to što su pre nekoliko dana provocirali srpski narod tvitom "Kad se Nacionalna garda Ohaja u Srbiju vrati", što je u Srbima bila asocijacija na NATO agresiju 1999. godine, ovaj put su otišli i korak dalje. 

Na zvaničnom profilu ambasade objavljene su dve fotografije na kojima se vidi mladić ogrnut zastavom duginih boja sa državnim grbom Srbije, što je u Srbiji kažnjivo zakonom, takođe podelili su i sliku na kojoj je upućena podrugljiva poruka "Ani" sa jasnom aluzijom na premijerku Srbije Anu Brnabić. 

Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije u članu 41 jasno kaže:

Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice:

1) ako upotrebi zastavu, himnu ili grb Republike Srbije u obliku ili sa sadržinom ili melodijom koji nisu utvrđeni Ustavom Republike Srbije ili zakonom (član 2. stav 2. ovog zakona).

Takođe, zakon kaže sledeće u članu 42:

Novčanom kaznom od 40.000 do 400.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako istakne zastavu ili grb Republike Srbije koji su oštećeni ili nepodobni za upotrebu (član 6. ovog zakona).

Građani Srbije, nisu se puno bavili gej paradom, živeli su svoj život i pustili druge da žive. Izgleda da je tolerancija koju poseduju Srbi i jedan od razloga zbog čega se Zapad odlučio na provokaciju preko američke ambasade i Kristofera Hila.

Izvrgavanje ruglu državnog simbola sasvim je dovoljan pokazatelj dokle su zapadni lobisti stigli, kada ni sa takvim narativom ne mogu da isprovociraju većinsku Srbiju.

Službena lica napala novinara

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak kako neidentifikovani muškarci koji su se predstavili kao službena lica guraju novinara KTV Nemanju Šarovića i sprečavaju ga da postavi pitanje ambasadoru Kristoferu Hilu, što je zabeleženo kamerom.

Šarović je razgovarao sa ambasadorom, a onda su nepoznati muškarci počeli da ga guraju i pomeraju.

Na njegovo pitanje ko su, odgovorili su "Službena lica", ali legitimaciju na zahtev nisu pokazali, iako su po zakonu dužni da je pokažu kada se to od njih zatraži.