Brnabić: Pravi patriota se politikom bavi zbog dobrobiti građana, a ne zbog vlasti

Šta im je tačno politika? Da li će hteti izbore ili ne za mesec dan? Meni je prošla nedelja pokazala razlike među nama, između Vlade i njih, rekla je Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se ozbiljni ljudi bave politikom zarad dobrobiti građana Srbije, jer su jedino oni važni, a ne zarad osvajanja vlasti.

"Jedini važni su građani Srbije. Kakav životni standard imaju. Da li njihova deca mogu da se školuju. Da li mogu da se mere sa drugima u Evropi i imaju veće plate i penzije. Da li su bezbedni. Da se prevoze bezbedno prevoze putevima i železnicama koje gradimo. Da uživaju u dobrobitima koje pružaju moderne tehnologije. Dakle ozbiljan i odgovoran čovek, pravi patriota se zbog toga bavi politikom, a ne zbog toga da osvoji vlast", rekla je Brnabić za TV Hepi.

Brnabić je navela, komentarišući izjave predstavnika dela opozicije koji su prethodnih meseci govorili da ne žele izbore, a sada na njih pozivaju, da oni nisu tražili izbore, već su nakon predloga predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretili da će ukoliko do izbora dođe oni blokirati parlament.

"Nisu tražili izbore. I to svaka osoba u Srbiji zna. Isti taj Zoran Lutovac koji je pretio da će oni da blokiraju rad Skupštine i rad parlamenta, kao i da time nema povećanja plata, penzije i podrške deci do 16 godina, da nema dupliranja cene po hektaru, da nema dupliranja budžeta za kapitalne investicije i lečenje dece, taj čovek je 9. jula rekao izbori za nas nisu tema i 12. avgusta ponavlja to. 'Ako raspišu izbore imaće građane na ulicama. Imaće građansku neposlušnost. To kaže Lutovac i u julu i u avgustu. I onda se u septembru seti da priča nešto suprotno - verujući da je naš narod toliko glup da ne može da se seti šta su oni pričali ranije. Toliko cene naš narod", rekla je Brnabić.

Premijerka je citirala univerzitetskog profesora Dušana Teodorović i navela da je on 6. juna izneo pretnje na društvenim mrežama u i napisao da "ukoliko šibicar i lažljivac želi izbore da bi izašao iz političke krize, moramo da napravimo pokret čiji je zadatak bojkot izbora".

"Šta im je tačno politika? Da li će hteti izbore ili ne za mesec dan? Meni je prošla nedelja pokazala razlike među nama, između Vlade i njih", rekla je Brnabić.