Dodik polaže zakletvu 15. novembra, vlast će biti formirana u decembru

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio konstitutivnu sednicu novog skupštinskog saziva na kojoj bi zakletvu trebalo da položi novoizabrani predsednik Srpske

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović kaže da bi konstitutivna sednica novog skupštinskog saziva trebalo da bude održana u utorak, 15. novembra, i da je predviđeno da tada zakletvu polože poslanici i novoizabrani predsednik Srpske Milorad Dodik.

"Za polaganje zakletve potrebno je da budu dodeljeni sertifikati, odnosno da Centralna izborna komisija BiH ispoštuje propisane rokove", rekao je Čubrilović.

On je naveo da će u petak, 11. novembra, u Narodnoj skupštini Srpske biti održan konsultativni sastanak kada će predložiti da konstitutivna sednica novog saziva bude održana 15. novembra.

Višković: Vlast u Srpskoj do sredine decembra

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će vlast u Republici Srpskoj biti formirana u prvoj polovini decembra, nakon što Milorad Dodik položi zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Nakon toga predsednik Republike, po ustavu, dolazi u poziciju da predloži mandatara, a mandatar, po zakonskim rokovima, da obezbedi većinu", rekao je Višković u Nevesinju.

Odgovarajući na pitanje da li će biti nekih iznenađenja, on je kazao da ih uvek ima i da je politika puna iznenađenja.