Srbija i Balkan

Kurti ponovo preti: Od 21. novembra kreće naplaćivanje kazni

Iznos kazne koja će se izricati od 21. novembra, kako je policija saopštila, biće 150 evra
Kurti ponovo preti: Od 21. novembra kreće naplaćivanje kazniwww.globallookpress.com © IMAGO/Christian Spicker

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da broj opomena izrečenih Srbima zbog tablica koje nisu preregistrovane na RKS prešao 900.

On je najavio da posle 21. novembra trebalo bi da "kosovska" policija počinje sa naplaćivanjem kazni, prenosi "Kljan 'Kosova'".

"Danas je prekoračen broj od 900 opomena izrečenih srpskim građanima koji imaju nelegalne registarske tablice. Posle 21. novembra treba da se primenjuju novčane kazne", rekao je Kurti.

Na osnovu odluke privremenih prištinskih isntitucija od 1. novembra počelo je uručivanje opomena vozačima koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice.

Odluka Aljbina Kurtija da smeni komandira policije regiona Sever Nenada Đurića koji nije želeo da sprovodi političke odluke Prišpštine u vezi sa preregistracijom, je od strane Srba ocenjena kao grubo kršenje Briselskog sporazuma.

Predstavnici Srba odlučili su da napuste organe privremenih prištinskih institucija do trenutka kada privremene prištinske vlasti  ponovo počnu da poštuju Briselski sporazum.

image