Vučević: SNS očekuje poziv od Vučića da se do kraja meseca razgovara o izborima

Srpska napredna stranka je spremna za izborni izazov i želi da proveri politički legitimitet i da li ima podršku građana za program koji je vodila prethodnih godina

Srpska napredna stranka (SNS) očekuje poziv od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da do kraja meseca razgovara s političkim činiocima oko izlaska na birališta ranije od redovnog termina, izjavio je predsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević.

"SNS je spreman za taj izborni izazov, za nas u SNS-u neće biti laka izborna kampanja. U razgovoru s mojim stranačkim kolegama to potcrtam da ljudi ne misle da ima unapred dobijenih izbora. Da se ne podrazumeva da će neko pobediti i da nije unapred dobijena utakmica, jer je najteže dobiti te unapred dobijene utakmice", rekao je Vučević a preneo Tanjug.

Prema njegovim rečima, SNS želi da proveri politički legitimitet i da li ima podršku građana za program koji je vodila prethodnih godina.

"Mislim da imamo pre svega rezultate o pitanju mira i stabilnosti. Čuvamo u nejednostavnim okolnostima mir na ovim prostorima, čuvamo nacionalni državni interes, imamo daleko bolju međunarodnu poziciju u odnosu na ono što smo imali. Srbija se danas više uvažava i pažljivije sluša", istakao je Vučević.

Gostujući na televiziji "Hepi" naveo je da je neprihvatljivo da opozicija vrši ucenjivanje i selekciju koje izbore i kada hoće.

"Deo opozicije bi republičke parlamentarne izbore, deo njih bi samo beogradske izbore, neki bi parlamentarne i beogradske", objasnio je Vučević i dodao da je opozicija bila protiv rebalansa budžeta kojim bi se povećale penzije, plate i kojim bi se lečila deca u inostranstvu.

Opozicija, po njegovim rečima, ne razume građane Srbije i sve što radi to joj se obije o glavu – s blokadama ulica, s nasiljem, s pretnjama.

Vučević je pomenuo i da vlada nastoji da obuzda inflaciju i koriguje je u segmentu potrošačke korpe ne bi li olakšala život građanima.

Naveo je i da je razgovarao s Vučićem na dva radna sastanka SNS-a u Nišu i Novom Sadu, te da je ostalo da se razgovara s ljudima iz Beograda i s Kosova i Metohije.