Vučić doručkovao sendvič sa parizerom (VIDEO)

Predsednik Srbije sa ministrima ispunio je obećanje i objavio snimak svog doručka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Siniša Mali i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, kao što je i najavljeno, doručkovali su danas sendvič sa parizerom, majonezom u četvrtini hleba, uz jogurt.

U pitanju su namirnice čije cene su trgovci snizili u dogovoru sa državom, a u okviru akcije suzbijanja inflacije.

Nakon što je Vučić na konferenciji za medije najavio sniženje, pokazujući namirnice javnosti, deo opozicije je negodovao, navodeći da Vučić ne bi jeo hranu koja je snižena, navodno zbog upitnog kvaliteta namirnica.

Vučić je zato obećao da će javno pojesti sendvič, uz svoje saradnike.

Danas se predsednik Srbije obratio snimkom iz Palate Srbija, gde je pojeo sendvič.

Pola kilograma parizera, majonez, dva litra jogurta, dva hleba "Sava", kao i dve kese plaćene su 585 dinara, rekao je Vučić, navodeći da je to dokaz koliko su namirnice od danas jeftinije.

Kako je rekao, narod voli da jede sendviče, a i on posebno kada putuje u inostranstvo avionom.

Dodaje da je cilj njegovog današnjeg čina da pokaže koliko je pogrešno ponašanje dela opozicije.

"Moja ideja je da pokažemo modus laganja, a to je da svakoga dana izmislite novu laž i nije važno koliko je prethodna laž bila glupa i demantovana, vi se sutra nećete obazirati na tu laž", rekao je Vučić.

Dodaje da jedino što realno može da se uporedi sa prethodnim periodom su rezultati, nivo plata i penzija i da se na osnovu toga vidi kada su ljudi bolje živeli.

Napominje da se može videti i koliko je auto-puteva, bolnica i škola izgrađeno u prethodnom periodu.

Najavio je novo pojeftinjenje namirnica sledeće sedmice.

"Sledeće nedelje još najmanje 10 proizvoda će biti sniženo, želimo da značajno smanjimo inflaciju, pokažemo brigu prema ljudima, ali i da pokažemo kako funkcionišu oni", rekao je Vučić govoreći o opoziciji.