Srbija i Balkan

Dačić sa Saracinom: Najvažnije je što hitnije osnovati ZSO

Sagovornici su se saglasili da je napredak dijaloga između Beograda i Prištine od velikog značaja za očuvanje stabilnosti u našem regionu
Dačić sa Saracinom: Najvažnije je što hitnije osnovati ZSO© STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom i tokom razgovora podvukao važnost što hitnijeg osnivanja Zajednice srpskih opština.

Sagovornici su se saglasili da je napredak dijaloga između Beograda i Prištine od velikog značaja za očuvanje stabilnosti u našem regionu. saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Srbije.

Specijalni izaslanik Saracin je ponovio čvrstu podršku vlade Nemačke punopravnom članstvu Srbije i regiona u Evropskoj uniji, ističe se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi na visokom nivou i izrazili zadovoljstvo zbog dinamičnog razvoja ekonomske saradnje, gde je Nemačka poslednjih godina postala prvi trgovinski partner Srbije.

Tokom susreta razmenjena su mišljenja o regionalnoj saradnji i aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima.

Sa nemačke strane je najavljen susret ministara spoljnih poslova Berlinskog procesa u Tirani, 6. oktobra 2023. godine, a potom i Samit Berlinskog procesa 16. oktobra 2023. godine.

image