Srbija i Balkan

Kosovska policija pretukla, pa pritvorila dvojicu Srba iz Gračanice

Do incidenta je došlo kada je policijska patrola zaustavila mladiće u kolima i krenula da im piše kaznu za pojas
Kosovska policija pretukla, pa pritvorila dvojicu Srba iz Gračanice© Carsten Koall/Getty Images

Pripadnici kosovske policije pretukli su sinoć u centru Gračanice dvojicu srpskih mladića A. A. (24) i M. M. (19) godina), saznaje "Kosovo onlajn".

Srbima je određen pritvor od 48 sati, a terete se za dva krivična dela – napad na službeno lice i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Oni se trenutno nalaze u bolnici u Gračanici, jer su povređeni tokom privođenja.

Kako su naveli ljudi koji su se sinoć okupili ispred policijske stanice, do incidenta je došlo kada je policijska patrola zaustavila mladiće u kolima i krenula da im piše kaznu za pojas.

Jedan od očevidaca Aleksandar Vasić tvrdi da dečko koji je vozio auto nije nasrnuo na policiju ni u jednom trenutku.

"Valjda su mu pisali kaznu negde gore pola sata pre toga i zaustavili su ga tu ponovo. I on je pokušao da izađe iz kola da ih pita zašto mu pišu kaznu dva puta za pola sata, ali i nisu mu dozvoljavali da izađe. Kada su mu uručili kaznu njegov brat je došao tu i rekao je, zašto ste pisali kaznu na albanskom, i tu je počelo guranje, oborili su ga dole, tri albanska policajca. Oni su ga bacili dole, na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao nisam ništa kriv, stvarno ništa nije rekao, samo je njegov brat rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, ništa drugo", rekao je Vasić za "Kosovo onlajn".

Gradonačelnica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić rekla je da je prilikom privođenja dvojice srpskih mladića, nad jednim od njih upotrebljena prekomerna sila i on se trenutno nalazi u bolnici.

"On je i dalje na posmatranju i dok ne dobijemo izjavu lekara ne možemo da pričamo o tome kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Od policije nismo dobili nikakav izveštaj, čeka se odgovor Regionalne istražne komisije. Narod je vidno uznemiren. Ostaćemo ovde dok ne vidimo konačan ishod i dok mladići ne budu na slobodi", rekla je Ljiljana Šubarić.

image