Srbija i Balkan

Abazović o slučaju tunela: Situacija se menja iz sata u sat

U Podgorici je održana sednica Veća za nacionalnu bezbednost zbog slučaja kopanja tunela u Višem sudu
Abazović o slučaju tunela: Situacija se menja iz sata u sat© Влада Црне Горе

Predsedik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da aktivnosti Uprave policije (UP), Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i tužilaštva daju dobre rezultate i da očekuje da se slučaj provale u depo Višeg suda u Podgorici u veoma kratkom roku reši.

Istakao je da Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Podgorica, UP i ANB na ovom slučaju rade bez podrške međunarodnih partnera.

Kazao je da su se obavezali da ne govore o detaljima i dokazima koji su im prezentovani tokom sednice Veća za nacionalnu bezbednost.

Nije želeo da precizira odakle su oni koji su obili depo Višeg suda. Čestitao je policiji na efikasnoj akciji i dodao da imaju više podataka nego što je bilo očekivano u kratkom roku.

"Iz sata u sat se menja situacija, u našu korist", kazao je on.

Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana, dok istražitelji tragaju za šest osoba, učesnika u obijanju.

Osim pištolja ukradeni i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Da je neko preturao dokaze, otkriveno je 11. septembra ujutro. Uprkos tome, službenici Višeg suda tek su nakon 20-ak sati ustanovili da su lopovi prokopali rupu na zidu te prostorije, a od nje i tunel do stana u zgradi naspram sudske, u Njegoševoj ulici.

Abazović je istakao da ne želi da dovodi javnost u zabludu niti da bilo koga optužuje, ali da lično on nikada ne bi eliminisao mogućnost da se prikriju nalogodavci ubistva Duška Jovanovića.

image