Srbija i Balkan

Zaplenjeno pola tone skanka na graničnom prelazu između Crne Gore i Albanije

Droga je pronađena pretresom teretnjaka albanskih registarskih oznaka, koji je sa teritorije Albanije ušao u Crnu Goru
Zaplenjeno pola tone skanka na graničnom prelazu između Crne Gore i Albanije© Daniel Löb

Na graničkom prelazu Božaj, između Crne Gore i Albanije, crnogorska policija je zaplenila oko pola tone skanka, koji je bio upakovan u više od 180 pakovanja, potvrđeno je iz Uprave policije i carina (UPC).

Službenici Uprave prihoda i carina drogu pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, koji je sa teritorije Albanije ušao u Crnu Goru, a bila je smeštena u tovarnom delu kamiona i obezbeđena carinskom plombom strane administracije, saopštili su uz UPC.

Oni su naveli da je pregledom kamiona ustanovljeno da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

"Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano delovanje u cilju uspešnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti", navodi se u saopštenju UPC.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić oglasio se povodom ovog slučaja i ocenio da je zaplena pola tone skanka novi udarac mafiji.

Skank je droga koja ima izuzetno jaka psihogena svojstva i dejstva zbog značajno veće koncentracije psihoaktivene supstance THC u odnosu na "običnu" marihuanu, što znači da skank predstavlja sleng naziv za svaki  moćan soj marihaune sa visokim sadržajem THC-a.

image