Srbija i Balkan

Kod Cetinja sleteo autobus u provaliju: Dvoje mrtvih, četvoro teže povređenih, priveden vozač

Sve raspoložive jedinice su na licu mesta, kao i službe HMP i Direktorata za vanredne situacije, saopštili su iz Uprave policije

Bilans teškog udesa na putu Cetinje - Budva, kada je autobus sa tridesetak putnika sleteo s puta, je najme dve poginule osobe, četiri teško i više lakše povređenih osoba.

Nakon zbrinjavanja, četiri vitalno ugrožena pacijenta su vozilima Opšte bolnice Cetinje i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć transportovani u Urgentni centar KC CG, saopštio je direktor Vuk NIković, preneo je podgorički portal Dan.

U autobusu, kažu, nije bilo dece.

Kako prenose, podgorički mediji vozač autobusa je priveden i zadržan. On se, navodi se, požalio ekipi lekara, koji su se prvi spustili do mesta nesreće, da je osetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i sleteo u provaliju.

Na licu mesta se očekuje dolazak dizalice koja treba da izvuče autobus iz provalije kako bi se utvrdilo da li ispod vozila ima još putnika.

Prvi podaci policije ukazuju da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika, prenose podgoričke "Vijesti".

"Danas u 12:10 sati, sleteo je autobus na putu između Budve i Cetinja. U nezgodi ima više povređenih osoba", kazali su iz OKC-a.

Uprava policije je saopštila da je u autobusu koji je sleteo sa puta bilo oko 30 putnika, a da su preminule najmanje dve osobe. Njihovu smrt je na licu mesta konstatovala hitna pomoć.

Više putnika je zadobilo lake i teške povrede i njima se ukazuje lekarska pomoć.

Autobus firme "Papović" prevozio je putnike na relaciji Nikšić - Budva.

Više detalja za sada nije poznato.

Vozila vatrogasne i hitne pomoći stigla su na lice mesta i službenici izvlače povređene.

"Sve raspoložive jedinice su na licu mesta, kao i službe HMP i Direktorata za vanredne situacije", saopštili su iz Uprave policije.

Uviđaj je u toku.

Povodom nesreće oglasio se na društvenim mrežama predsednik Crne Gore, koji se nalazi u Njujorku.

"Zatečen sam vešću o saobraćajnoj nesreći na Obzovici. Mislima smo uz porodice nastradalih i povređeni", stoji u objavi.