Srbija i Balkan

Velika Britanija se pridružila pozivu EU: Beograd i Priština da ispune obaveze

Britanska ambasada u Prištini je objavila da iza ovog jasnog poziva stoji 27 država članica EU da se 'Kosovo' i Srbija angažuju konstruktivno i bez daljih odlaganja
Velika Britanija se pridružila pozivu EU: Beograd i Priština da ispune obaveze© FOTO TANJUG/ FOTO STA/ NEBOJŠA TEJIĆ

Velika Britanija se pridružila pozivu zemalja članica Evropske unije i uputila poziv Beogradu i Prištini da ispune obaveze iz dogovorenih sporazuma, u kojem se naglašava da rad na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom treba da počne bez daljeg odlaganja ili preduslova.

Britanska ambasada u Prištini je u objavi na platformi Iks istakla da "stoji iza ovog jasnog poziva 27 država članica EU da se Kosovo i Srbija angažuju konstruktivno i bez daljih odlaganja".

Ambasada je uz objavu podelila saopštenje EU u kojem se Beograd i Priština pozivaju da ispune obaveze koje proizilaze iz sporazuma o normalizaciji odnosa.

EU je naglasila da rad na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom treba da počne bez daljeg odlaganja ili preduslova i podsetila na važnost brzog održavanja prevremenih lokalnih izbora na severu KiM.

image