Srbija i Balkan

U Beogradu pretili sinu premijera Srpske: Pozadinu incidenta istražuju MUP i Tužilaštvo

Za sutra predviđeno saslušanje osumnjičenih
U Beogradu pretili sinu premijera Srpske: Pozadinu incidenta istražuju MUP i Tužilaštvo© МУП Србије

U Beogradu su uhapšene dve osobe zbog napada na sina premijera RS Radovana Viškovića i policijske službenike koji su bili u njegovoj pratnji. 

Viškovićev sin je, kako nezvanično saznaje sarajevski portal kliks.ba, nedavno je dobio dete i organizovao proslavu u jednom ugostiteljskom objektu u glavnom gradu Srbije.

Objekat je bio zakupljen za privatnu zabavu, a u jednom trenutku, pre ponoći, grupa ljudi je pokušala da uđe, ali im je rečeno da je objekat rezervisan.

Ipak, jedan sat iza ponoći kada je zabava završena, gosti su krenuli iz objekta, a u jednom trenutku dve osobe su preprečili put svojim putničkim vozilom sinu predsednika Vlade Republike Srpske.

Nakon toga su uputili pretnje, kako je navelo beogradsko tužilaštvo, da će napasti život i telo te osobe.

Pretnje su upućene i policijskim službenicima koji su bili u pratnji Viškovićevog sina. Za sada nema informacija da li je došlo i do fizičkog napada.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje S. M. (36) i osumnjičenom P. M. (28) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničkog ponašanja i ugrožavanja bezbednosti.

Osumnjičeni će biti predati u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno sutra.

Šta je pozadina svega istražuju MUP i Tužilaštvo.

image