Abazović sa Aleksom Sorošem — znak najavljenog fokusa Soroševe fondacije na Zapadni Balkan?

Pre objave fotografije premijera Crne Gore u tehničkom mandatu, bivši predsednik SAD Donald Tramp nazvao je Aleksa Soroša "razmaženim malim degenerikom"

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović postavio je na društvenoj mreži Iks (nekadaši Tviter) fotografiju sa Aleksom Sorošem, sinom i naslednikom milijardera i "dobrotvora" Džordža Soroša.

"Bila mi je velika čast i posebno zadovoljstvo danas, u društvu prijatelja Aleksandra Soroša, neformalno porazgovarati sa pozvanim profesorom Džozefom Štiglicom, nobelovcem, ekonomskim ekspertom i jednim od najvećih intelektualaca svijeta. Od ovakvih ljudi se ima šta naučiti", napisao je Abazović.

Podsetimo, sredinom prošlog meseca je u javnost izašla informacija da Soroševa Fondacija za otvoreno društvo planira da povuče ili prekine veliki deo svog rada u Evropskoj uniji, ali da će nastaviti da finansira programe u Ukrajini, Moldaviji, Kirgistanu i Zapadnom Balknu preko nacionalnih fondacija.

Mladi naslednik Soroševe imperije je ovog meseca najavio rat bivšem predsedniku SAD zapretivši da će svoje milijarde iskoristiti da spreči njegov reizbor.

Tramp, međutim, nije ostao dužan svom novom rivalu i pozvao je pristalice da zaustave "razmaženog malog degenerika".

"Ne možemo dozvoliti da ovaj razmaženi mali degenerik pobedi. Njegov otac kontroliše tužilaštvo u Americi. Oni uništavaju našu zemlju. Mič Mekonel im pomaže, a da ništa ne radi! Republikanci će ostati čvrsti!", poručio je bivši američki predsednik.