Slučaj "Tunel" se zahuktava: Objavljen snimak kako kopači iznose šut, otkrivena veza u sudu? (VIDEO)

Stižu nove informacije o grupi koju su činila četiri državljana Srbije, za koje se za sada zna da su iz Loznice i da su u rodbinskim odnosima

Vrh crnogorske policije izašao je u javnost sa imenima i fotografijama osoba čije DNK tragove je pronašla u iskopanom tunelu od privatnog stana do depoa Višeg suda u Podgorici.

Veruju da će nakon tog javnog pojavljivanja lakše pronaći i uhapsiti kopače, a potom i otkriti ko je nalogodavac pravljenja tunela.

Dan kasnije stižu nove informacije o grupi koju su činila četiri državljana Srbije, za koje se za sada zna da su iz Loznice i da su u rodbinskim odnosima.

Objavljivanje fotografije žene koja je iznajmila sporni stan iz kojeg je kopano, a koja je u ugovoru za iznajmljivanje upotrebila lažnu ličnu kartu, pomoglo je da i ona bude identifikovana.

Upotrebila je lažno ime i prezime - Andrijana Marić, ali je na osnovu njene fotografije sa nadzornih kamera i lične karte identifikovana. U pitanju je K.B, državljanka Crne Gore koja živi u Podgorici.

Kako prenose "Vijesti", njena majka je upravnica pisarnice u Višem sudu, pa se zato sumnja da bi ona mogla biti veza između kriminalne grupe i nekoga iz same institucije ko im je pomogao da iskopaju tunel bez greške.

Međutim, crnogorska policija još nije uspela da dođe do nje, jer joj se od pre nekoliko dana gubi svaki trag i ne zna se da li je napustila državu.

Zbog istrage je danas izvršen pretres u nekoliko ćelija u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Oduzeto je više telefona koji će biti veštačeni kako bi se utvrdila eventualna povezanost pojedinih osoba u ovom slučaju.

Policija sumnja da su kopači u roku od mesec dana svakodnevno kopali tunel do depoa, a da su iz stana, kada je postao pretrpan iskopanim šutom, morali da ga iznose neprimetno.

Prema snimku koji je objavila Radio televizija Crne Gore sa nadzornih kamera oko stana vidi se grupa muškaraca koja maskirana sa šeširima i naočarima za sunce iznosi kofere u kojima je verovatno bio građevinski materijal koji je iskopan.

Crnogorska policija je zatražila pomoć od Srbije, kako bi osumnjičeni bili uhapšeni. Oni su, rekao je juče ministar uprave policije Crne Gore Filip Adžić legalno napustili Crnu Goru preko graničnog prelaza, ali su nedostupni organima Srbije. Prema navodima "RTCG", jedan od njih je automehaničar.

Za sada se zna da iz depoa nedostaje 19 pušaka, odnosno vatrenog oružja koje su mahom koristili pripadnici kavačke kriminalne grupe. Problem je što se na desetine hiljada dokaza nalazi u spornom depou, pa će popisivanje trajati možda i više od godinu dana.