Mandić: Da li će Milatović biti glasnik želja drugih zemalja ili čuvar volje svog naroda?

U javnosti se mogu čuti retki ozbiljni ljudi, patriote ove zemlje koji kritikuju i ne prihvataju "politiku diktata", kaže lider Nove srpske demokratije

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da se s nestrpljenjem očekuje obraćanje predsednika države Jakova Milatovića nakon povratka u Crnu Goru.

"Svi žele da čuju da li će biti glasnik želja drugih zemalja ili čuvar volje i slobode svoga naroda", istakao je Mandić u intervjuu za "Borbu".

Prema njegovim rečima u javnosti se mogu čuti retki ozbiljni ljudi, patriote ove zemlje koji kritikuju i ne prihvataju "politiku diktata" jer shvataju opasnost kršenja načela suverenosti i samostalnosti države.

"Mnogi ćute zbog straha, neki zbog učešća u vlasti, neki se strancima pokoravaju zbog fotelje predsednika Skupštine ili ministarskih funkcija. Nažalost, takvo postupanje neće ostati samo na nivou lične sramote i neodgovornosti, nego će se preneti i na šire kolektive", smatra Mandić.

Upitao je zašto ti sa strane traže, a mandatar bespogovorno prihvata, da se Bošnjaci više pitaju u Crnoj Gori nego Srbi, da Albanci imaju više prava od većine srpskog naroda, a da Hrvati ultimativno traže da se Srbima ne dozvoli bilo kakvo učešće u vlasti.

"Da li je to multietnička i ravnopravna zemlja, kako piše u Ustavu, ili je ovo zemlja koja treba da zatvori vrata odlučivanja i vlasti svemu srpsko-pravoslavnom", rekao je Mandić.