Srbija i Balkan

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan u Prištini: Na vašoj smo strani

Najoštrije osuđujemo ovaj "zločinački i teroristički napad" na "Kosovsku" policiju, kaže Manuel Saracin
Nemački izaslanik za Zapadni Balkan u Prištini: Na vašoj smo strani© Michael Kappeler/dpa

Specijalni izaslanik nemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin nazvao je incident koji se u nedelju dogodio na severu KiM "kriminalnim i terorističkim napadom na Kosovsku policiju".

"Juče smo bili svedoci užasne situacije. Najoštrije osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad na Kosovsku policiju. Ovde smo da izrazimo solidarnost i saučešće porodicama, Kosovskoj policiji i celoj zemlji. Na vašoj smo strani", rekao je Saracin nakon sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, prenosi RTK.

Nemački diplomata, koji je na KiM stigao nakon incidenata na severu, učestvovaće i na komemorativnom skupu u čast poginulog policajca Afrima Bunjaka, a potom ga očekuje susret sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani.

Podsetimo, Srbi su u noći između subote i nedelje, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u znak protesta protiv terora Aljbina Kurtija, blokirali most sa dva teretna vozila nakon čega je došlo do sukoba sa pripadnicima Kosovske policije tokom kojeg je stradao jedan od pripadnika prištinskih snaga.

image