Saga o tunelu iz Podgorice prelila se na Republiku Srpsku - pretresi izvršeni na Jahorini

I policija Srbije i policija Republike Srpske tragaju za kopačima tunela u Višem sudu u Podgorici

Kopači tunela u Višem sudu u Podgorici su identifikovani, ali još nisu uhapšeni jer su autobusom pobegli iz Crne Gore.

Oni su preko graničnog prelaza Šćepan Polje napustili zemlju čim je objavljeno da je otkriven tunel.

Crnogorska policija obavestila je nadležne u Republici Srpskoj da su osumnjičeni pobegli na tu teritoriju.

Kako saznaje RTCG, policija Srpske pretresla je nekoliko lokacija u okolini Jahorine kako bi utvrdili da li se osobe osumnjičene za kopanje kriju na tom području.

Međutim, za sada niko nije uhapšen ali su nađeni korisni dokazi i informacije koje mogu da budu od velike pomoći Upravi policije Crne Gore.

Tačan datum kada su pretresi obavljeni nije poznat ali izvori RTCG-a ističu da je to urađeno nedugo nakon što je utvrđeno da su osumnjičeni prešli na teritoriju BiH.

Banjaluka je dostavila podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel".

Policija je na tragu i Podgoričanki koja je pomagala kopačima tunela. Istražitelji proveravaju da li je ona zloupotrebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, inače zaposlena u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od pre nekoliko dana, njoj se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali V. M. (32), M. M. (53), D. J. (30) i V. E. (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.