Vučić danas sa Orbanom i prestolonaslednikom Abu Dabija u Beogradu

Srpski predsednik, mađarski premijer i lični izaslanik predsednika UAE sastaju se u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja i prehrambene industrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i ličnim izaslanikom predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, princem prestolonaslednikom Abu Dabija Nj.V. šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom.

Sastanku prisustvuju i delegacije Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Odličan i sadržajan sastanak sa prijateljima koje sam detaljno obavestio o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji. Razmotrili smo i brojne teme u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa. Razgovarali smo i o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru predstojećeg Ekspo 2027, kao i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti", objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Trilateralni sastanak se održava u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa.

Posle sastanka, Vučić i Orban održaće konferenciju za novinare, u 14.15 časova, u Palati Srbija.