Kurtijevi specijalci pretukli trojicu Srba; Grenel: Zašto Amerika laže o srpskoj vojsci?

Sedmi dan od kada su administrativni prelazi Brnjak i Jarinje zatvoreni za prolaz putničkih automobila, pa čak ni pešaci ne mogu da prođu. Rodbina preuzela tela ubijenih Srba

Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, kao i Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, koji su ubijeni u sukobu s tzv. kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, predata su danas porodicama u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

Trojicu srpskih mladića pretukli su pripadnici najelitnije specijalne jedinice tzv. kosovske policije FiT u mestu Gornje Varage u opštini Zubin Potok, potvđeno je iz Kancelarije za KiM.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nema nameru da naredi vojsci da pređe administrativne prelaze sa Kosovom i Metohijom, dodavši da će povući srpske snage iz tog područja jer bi, kako je naveo, eskalacija sukoba bila kontraproduktivna kada je reč o želji Srbije da postane članica Evropske unije.

Prema informacijama "Novosti", najmanje sedam država zahtevalo je kaznene mere protiv Beograda "zbog ohrabrivanja terorističkih akcija na teritoriji nezavisne zemlje" ukoliko bi istraga to i potvrdila.

Sve najnovije vesti o dešavanjima na Kosovu i Metohiji mogli ste da pratite iz minuta u minut uživo u blogu RT Balkan.

30. sep 2023 • 21:36

Osmani sa komandantom Kfora: Pozdravljamo odluku da povećate broj vojnika

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani razgovarala je danas sa komandantom Kfora Anđelom Mikeleom Ristučom i šefom Euleksa Đovanijem Pjetrom Barbanom o najnovijim dešavanjima u vezi sa bezbednosnom situacijom na KiM, saopšteno je iz njenog kabineta.

Kako se navodi u saopštenju, poseban akcenat tokom sastanka bio je na situaciji na severu KiM i administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom.

Osmani je pozdravila odluku NATO da poveća broj vojnika u okviru Kfora, koju vidi kao jasan signal Beogradu da, kako tvrdi, "odustane od destablizacije i ugrožavanja bezbednosti na Kosovu".

Ona je rekla da je Priština nepokolebljiva u posvećenosti da prevaziđe aktuelne bezbednosne izazove sa međunarodnim partnerima i saveznicima, prenosi Reporteri.

Veterani terorističke UČK Kurtiju: Štiti sever sa Kforom, mi ćemo ostatak "Kosova" sa KBS

Vršilac dužnosti predsednika Organizacije ratnih veterana takozvane OVK Faton Kljinaku poručio je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da će Kfor da štiti sever, a KBS ostatak tzv. Kosova.

Kljinaku je, povodom izjave Kurtija da uprkos obećanju bivšeg premijera Hašima Tačija da KBS neće odlaziti na sever bez odobrenja Kfora, administrativna linija sa Srbijom mora da bude obezbeđena, rekao da Kurti samo preko Kfora može da traži prisustvo KBS na severu.

Nemačka: "Važno je da Srbija bez odlaganja smanji svoje trupe na granici sa Kosovom"

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da se mora izbeći dalja eskalacija između Beograda i Prištine.

"Mora se izbeći dalja eskalacija između Srbije i Kosova. Važno je da Srbija bez odlaganja smanji svoje trupe na granici sa Kosovom", navodi se u objavi na društvenoj mreži X (Tviter).

Kako se dodaje, Nemačka je, zajedno sa partnerima, u direktnom kontaktu sa uključenim stranama.

"Politički proces treba hitno da se nastavi", poručuju iz nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Policija tzv. Kosova navodno pronašla oružje kod Zvečana

Policija tzv. Kosova je saopštila da je u okolini Zvečana navodno pronašla značajnu količinu oružja, municije i različite vojne opreme.

Prištinska policija optužuje Srbe sa Severa KiM da su to oružje koristili u incidentu 24. septembra.

"Izvršena je kontrola terena koji obuhvata selo Brezne – Zvečan, planinski deo koji su koristili napadači, što je rezultiralo pronalaskom i zaplenom veće količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme", navodi se u saopštenju. 

Grenel: Blinken i Saliven lažu o srpskoj vojsci

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je danas američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika na administrativnim prelazima sa KiM, i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika.

"Saliven i Blinken su juče plasirali lažne informacije o srpskim trupama na granici sa Kosovom. Oni su tako van dodira sa Balkanom", naveo je Grenel na društvenoj mreži X (Tviter).

Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka će, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima.
Grenel je upitao zašto je administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena lagala o nagomilavanju vojnika.
"To je smanjenje", naveo je Grenel.

Upitao je i zbog čega je Bela kuća postavila 3. juna crvenu liniju za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i potom mu "dozvolila da pređe liniju bez posledica".

"Slabost izaziva haos", zaključio je Grenel.

Teror ne prestaje: Kurtijevi specijalci pretukli još trojicu Srba

Trojicu srpskih mladića pretukli su pripadnici elitne jedinice Kosovske policije FIT u mestu Gornje Varage u opštini Zubin Potok, saznaje "Kosovo onlajn".

Opširnije pročitajte OVDE

Predsednik parlamenta RS: Radoičić se suprotstavio teroru i rizikovao glavu za Srbiju

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručuje da se Milan Radoičić suprotstavio teroru nad Srbima i rizikovao svoju glavu u odbrani svoje zemlje.

"Ne znam Milana Radoičića koji se suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i njivi rizikujući glavu i preuzimajući odgovornost umesto da uživa u vili kakvu imaju npr. autolimari ili opozicioni lideri u Srbiji. Hoće li Srbima biti bolje ako ga spalimo na lomači. Razmislite pre nego bacite kamen", poručio je Stevandić.

Hovenijer se ponovo oglasio: Srbi nisu mogli sami da obezbede to oružje

Američki izaslanik u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je u intervjuu za "Bi-Bi-Si" da iza, kako je rekao, "terorističkog napada" na KiM stoje određene strukture i da pronađeno oružje u Banjskoj ukazuje da Srbi nisu mogli sami da obezbede to oružje.

"Sada znamo i da je osoba koja je bila potpredsednik jedne od srpskih stranaka na Kosovu, a koja je bila uključena u događaje sa visokim srpskim zvaničnicima, preko svog advokata izjavila da je bila organizator ovog incidenta i da je prisustvovala tom događaju", rekao je Hovenijer za "Bi-Bi-Si", a prenosi RTK na srpskom.

Dodao je i da se sada radi na utvrđivanju tačne odgovornosti

Suspendovan direktor RTK2 zato što je rečeno da su ubijeni Srbi žrtve

Odbor Radio-televizije Kosova suspendovao je direktora RTK 2 (kanala na srpskom jeziku) Željka Tvrdišića, nakon izveštaja ovog medija o incidentu 24. septembra.

RTK 2 je trojicu Srba ubijenih u Banjskoj opisao kao žrtvek.

"Nakon detaljne rasprave i analize situacije u vezi sa emitovanjem hronike na vestima RTK2 (kanal na srpskom jeziku) od 28. septembra 2023. godine, na predlog generalnog direktora, UO RTK je jednoglasno doneo odluku o suspenziji sa funkcije na period od 30 dana direktora RTK2 Željka Tvrdišića. Ova mera je preduzeta u skladu sa zakonom i važećim propisima", kaže se u saopštenju RTK.

Rukovodstvo RTK-a je saopštilo da će izvršiti detaljnu analizu situacije kako bi se utvrdilo kršenje profesionalnih standarda. Takođe, RTK je upozorio na druge disciplinske mere protiv svih pojedinaca koji su umešani u prekršaj.

Rodbina preuzima tela ubijenih Stefana, Igora i Bojana

Tela ubijenih Srba dopremljena u Rudare

Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, kao i Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, koji su ubijeni u sukobu s tzv. kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, koja su predata danas porodicama u Institutu za sudsku medicinu u Prištini, dopremljena su u Rudare.

U Rudaru je ostalim članovima porodice omogućeno da dočekaju trojicu ubijenih Srba u Banjskoj prošle nedelje.

Kako saznajemo, Stefan Nedeljković će biti sahranjen u Vrnjačkoj Banji, a Bojan Mijailović i Igor Milenković u Leposaviću.

Karanović: Incident u Banjskoj najteži od Martovskog pogroma

Predsednik Centra za društvenu stabilnost Ognjen Karanović kaže da na osnovu svega onoga što je juče izneto u javnost, može se zaključiti da su bezbednosni organi Srbije došli do saznanja o tome šta se desilo proteklog vikenda u Banjskoj, prenosi Pink.

"Ovo je nešto najteže posle Martovskog pogroma. Još od jednostranog samoproglašenja. Posebno od 2021. kada je vođa šiptarskog terorističkog režima došao na vlast. Vučić je na ovo upozoravao, ne zato što su 'Srbi ludi', već je to bio krik očaja", rekao je on.

Kako je dodao, reagovanje Kosovske policije nije "legalna policijska akcija".

"Mene neko treba da ubedi da je ono bila legitimna policijska akcija? Od kada policija ubija one koji protestuju? Oni su želeli Srbe da predstave kao teroriste", objašnjava Karanović.

Tela ubijenih Srba mogao da preuzme samo jedan član porodice

Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, kao i Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, koji su ubijeni u sukobu s tzv. kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, predata su danas porodicama u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

Prilikom preuzimanja tela mogao je da prisustvuje samo jedan član porodice, koji je prethodno morao da popuni formular.

Kako javlja naš izveštač porodice su dobile samo potvrdu o smrti, ali ne i obdukcioni nalaz.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju predaji tela.

Pošto su preuzeli tela, obavljen je transport uz pratnju tzv. kosovske policije do mesta blizu Rudara kod Zvečana.

Na tom mestu će ostalim članovima porodice biti omogućeno da dočekaju trojicu ubijenih Srba u Banjskoj prošle nedelje.

Milan Radoičić se odazvao pozivu MUP-a Srbije

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije i u svojstvu građanina, danas dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova o događajima u Banjskoj, 24. septembra.

"Danas, u 10 časova, u pratnji svog advokata, pristupio je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine", navodi MUP u saopštenju.

O navedenom će, dodaju, u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Tanasković: Beograd ima veliku podršku u muslimanskom svetu, Priština ne

Srbija ima veliki ugled i podršku u muslimanskom svetu, dok situacija po samoproglašeno Kosovo nije naročito pozitivna, rekao je islamolog i nekadašnji ambasador Srbije u Turskoj i Vatikanu Darko Tanasković.

Tanasković je naveo da je od 57 članica Organizacije islamske saradnje tridesetak priznalo nezavisnost tzv. Kosova i da je to manji procenat u odnosu na zemlje EU, što se možda ne bi očekivalo.

On je rekao da je od početka postojala izrazita tendencija da se, po inerciji sa događajima od prije više od dve decenije u BiH, prikaže da je sukob na Kosovu i Metohiji u suštini sukob između islama i hrišćanstava i da su tu muslimani ugroženi, pa da sa stanovišta islamske solidarnosti, muslimanske zemlje iskažu podršku tzv. Kosovu, uključujući priznavanje njegove nezavisnosti.

"Ta priča, međutim, nije prošla jer je iz mnogih razloga postalo jasno da ovde nije reč ni o kakvom međureligiskom sukobu, već da su u pitanju čisto politički, teritorijalni i drugi razlozi. Zbog toga, u Prištini odavno nisu zadovoljni odzivom muslimanskog sveta na njihove zahteve da budu međunarodno priznati i da se podrži njihova međunarodna afirmacija", rekao je Tanasković.

On je ukazao na to da u muslimanskom svetu zemlje koje nisu priznale nezavisnost tzv. Kosova za to imaju jake razloge, kao i da je malo verovatno da će svoj stav menjati.

Tela trojice Srba ubijenih u Banjskoj predata porodicama

Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, kao i Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, koji su ubijeni u sukobu s tzv. kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, predata su danas porodicama u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

Preuzimanju tela su prisustvovali porodični advokati, kao i takozvana kosovska policija.

Stefan Nedeljković će biti sahranjen u Vrnjačkoj Banji, a Bojan Mijailović i Igor Milenković u Leposaviću.

Porodicama nisu uručeni obdukcioni nalazi, iako su nadležni prištinski organi objavili da je obdukcija završena.

Borelj: Raspoređivanje vojske duž administrativne linije veoma zabrinjavajuće

Visoki predstvanik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj kaže da je Evropska unija veoma zabrinuta jačanjem prisustva vojske Srbije duž administrativne linije sa Kosovom, prenosi Radio slobodna Evropa.

"Raspoređivanje vojske duž administrativne pogranične linije je veoma zabrinjavajuće i mora se odmah zaustaviti. Nema mesta na evropskom kontinentu za jačanje naoružanja i bezbednosnih snaga. Snage treba da se povuku", izjavio je Borelj danas grupi novinara iz međunarodnih medija.

On je potvrdio da je u redovnom kontaktu sa partnerima i saveznicima, uključujući i Sjedinjene Američke Države, te razgovaraju o trenutnoj situaciji na severu Kosova koja pre svega zahteva deeskalaciju i stabilizaciju bezbednosne situacije.

"Prošlonedeljno otkrivanje oružja i vojne opreme je veoma ozbiljno", ocenio je Borelj.

Holandski poslanik: Vreme je za snažan odgovor odgovor Brisela na premeštanje srpskih trupa

Holandski poslanik Sjoerd Vajmer Sjoerdsma je na društvenoj mreži Iks napisao da je vreme za veoma snažan odgovor Brisela i NATO-a na premeštanje srpskih trupa.

"Vreme je za veoma snažan odgovor na premeštanje srpskih trupa od strane Brisela i NATO-a. Do sada je samo Blinken preduzeo akciju", napisao je on na društvenoj mreži Iks.

Mediji: Najmanje sedam država EU zahteva da se Beograd kazni zbog sukoba na severu KiM

Prema informacijama "Novosti", najmanje sedam država zahtevalo je kaznene mere protiv Beograda "zbog ohrabrivanja terorističkih akcija na teritoriji nezavisne zemlje" ukoliko bi istraga to i potvrdila.

Njihovi izvori iz diplomatskih krugova prenose da su u toj ideji prednjačile baltičke zemlje - Litvanija, Letonija i Estonija, koje imaju poseban pik na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zato što se uporno opiru da ne uvedu sankcije protiv Ruske Federacije. Tom sastanku, osim posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, navodno je prisustvovao i visoki zvaničnik SAD.

"Brisel pomno prati da li Srbija ispunjava zahteve EU u vezi sa smirivanjem napetosti na severu Kosova i ukoliko proceni da ih Beograd ne poštuje, spremna je da razmotri uvođenje kaznenih mera i protiv vlasti u Srbiji", poručio je juče šef diplomatije EU Đozep Borelj u praksi dokazujući strahovanja naše strane da će se krvavi obračun u Banjskoj koristiti za dodatni pritisak na našu državu i njeno rukovodstvo, a sve pod firmom navodnog neprijateljskog čina protiv "suverene države Kosovo".

Opširnije pročitajte ovde.

Hovenijer: SAD zabrinute zbog situacije na severu

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer rekao je da su SAD zabrinute zbog nedavnih dešavanja na severu i pozivale na hitnu deeskalaciju i primenu sporazuma postignutih u dijalogu.

Hovenijer je na društvenoj mreži Iks naveo da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti imao važan sastanak sa savetnik Bele kuće za nacionalnu sigurnost Džejkom Salivenom.

"Sjedinjene Države su zabrinute zbog srpskih vojnih mobilizacija u blizini kosovske granice. Pozivamo na hitnu deeskalaciju i smatramo da je puna primena sporazuma postignutih u okviru Dijaloga uz podršku EU obe strane, sredstvo za osiguranje stabilnosti", rekao je Hovenijer.

Kurti preti slanjem KBS na sever

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zapretio je slanjem takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) na sever Kosova i Metohije, bez dozvole NATO jer "granica mora biti zaštićena".

Bivši premijer prištinskih institucija Hašim Tači obećao je 2013. da neće slati KBS na sever bez koordinacije sa NATO, ali je Kurti sada ocenio da je to obećanje "ostavilo vakuum na severu".

"Naša budnost i spremnost za sever dokazana je od prvog dana naše vlade. Obećanje jednog od mojih prethodnika da ne dozvoljava KBS da uđe na sever je jedno, ali naša granica mora biti zaštićena. Ovaj vakum koji postoji mora da se popuni i zato pojačavamo saradnju sa našim međunarodnim saveznicima i trupama Kfora. Srbija mora biti kažnjena jer svaki put kada nije kažnjena ponavlja zločine", rekao je Kurti.

Završena obdukcija tela trojice Srba, izveštaj nije gotov

U Institutu za sudsku medicinu u Prištini završena je obdukcija tela trojice Srba ubijenih u sukobu sa tzv. kosovskom policijom 24. septembra u Banjskoj kod Zvečana, a njihove porodice moći će da preuzmu tela danas posle 14 časova, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodicama stradalih.

Prema tim izvorima, porodice nisu dobile izveštaj sa obdukcije.

"Ono što mogu da kažem je da je obdukcija završena. Identifikacija je stvar tužilaštva. Izveštaji još nisu završeni", rekao je direktor Instituta za sudsku medicinu Ditor Haliti za prištinski portal "Kaldžo".

U sukobu grupe lokalnih Srba i takozvane kosovske policije u selu Banjska, poginuli su Stefan Nedeljković iz Zvečana, kao i Bojan Mijailović i Igor Milenković iz Leposavića.

Osmani: Srbija oštetila proces dijaloga

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani nada se da će međunarodna zajednica odgovoriti na, kako kaže, agresivno delovanje Srbije na odgovarajući način i ističe da bi to trebalo da se uradi kažnjavanjem odgovornih za događaje u Banjskoj, a zatim preduzimanjem mera protiv Srbije, prenosi "Kljan Kosova".

"U suprotnom, Srbija može pogrešno protumačiti izostanak akcije i, nažalost, podsticati sve više nasilja za nasiljem. To bi bilo izuzetno štetno, naravno, ne samo za mir i stabilnost na Kosovu, već i za ceo Zapadni Balkan", rekla je Osmani za AP.

Kako kaže, potrebna je jača uloga Sjedinjenih Država kao zemlje koja je najviše doprinela miru i stabilnosti u ovom regionu.

Osmani ističe da Evropska unija nije zadržala isti pristup Kosovu i Srbiji, prenosi "Kosovo onaln".

"Potreban nam je uravnoteženiji pristup Evropske unije jer ono što već dugo vidimo jeste nedostatak ravnoteže. Kao što znate, dok razgovaramo, Kosovo je zemlja pod merama, a nema mera protiv Srbije, koja je toliko oštetila proces dijaloga", rekla je Osmani ističući da sve što traže su jednaka načela prema svim stranama.

Amerika brine zbog "mobilizacije srpske vojske"

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Salivan je, tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, izrazio zabrinutost "zbog mobilizacije srpske vojske" u blizini administrativne linije sa KiM i istakao da jedino dijalog garantuje dugoročno rešenje, saopštila je Bela kuća.

Salivan je sa Kurtijem razgovaro o važnosti dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU i istako da je to "jedino dugoročno rešenje koje garantuje stabilnost na celom Kosovu", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Kako je navedeno, američki zvaničnik je tokom telefonskog razgovora izrazio zabrinutost "zbog mobilizacije srpske vojske" u blizini administrativne linije sa KiM.

Kurti je telefonski poziv Salivana ocenio kao "ohrabrujući" i zahvalio mu na podršci Prištini i "obezbeđivanju granica", prenosi Tanjug.

On je, kako je naveo u objavi na platformi Iks (Tviter) , zatražio "povećanu pomoć protiv ratnih planova Srbije"

Kurti je dodao i da je američkog zvaničnika "uverio u nastavak saradnje" takozvane kosovske policije sa Kforom i da je rekao Salivanu da je Priština "nepokolebljiva u posvećenosti zaštiti svih građana ".

Grenel: Da je međunarodna zajednica sprovela svoje pretnje Kurtiju, ne bismo imali krizu

Nekadašnji izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da ukoliko Srbija zaista mobiliše trupe ili dozvoljava da se pozicioniraju duž administrativne linije sa KiM, to nije od pomoći za stvaranje dijaloga za mir, ali i da je to reakcija na jednostrano pravljenje problema od strane Aljbina Kurtija.

Grenel je istakao da je međunarodna zajednica sprovela pretnje upućene Aljbiju Kurtiju 3. juna, do ovoga ne bi došlo.

"Budimo iskreni. Ako Srbija zaista mobiliše trupe ili dozvoljava formiranje trupa duž granice, to nije od pomoći za stvaranje dijaloga za mir. Ali ovo očigledno izgleda kao reakcija na jednostrano pravljenje problema kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Da je međunarodna zajednica sprovela svoje pretnje Kurtiju od 3. juna da to prekine, onda ne bismo imali ovu krizu", napisao je Grenel na društvenoj mreži Iks.

Vučević: Jedini način da se smiri situacija na severu KiM je da Kfor preuzme kontrolu

Jedini način da se smiri situacija na severu Kosova i Metohije je da se povuku policijske snage Prištine i da Kfor preuzme kontrolu, u tom slučaju sve će se smiriti i neće biti nikakvih incidenata i problema, izjavio je u intervjuu za "Kosovo onlajn" ministar odbrane Miloš Vučević.

On je detaljno govorio o nelogičnostima prištinske verzije događaja u Banjskoj, o nameri Aljbina Kurtija da terorom protera Srbe, i posebno je naglasio da je državni interes Republike Srbije očuvanje mira.

Vučević je istakao da država Srbija ni na koji način nije učestvovala u događajima u Banjskoj 24. septembra.

Na pitanje na koji način i u kojoj meri su Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane upoznati sa detaljima tragičnih događaja koji su se dogodili u Banjskoj Vučević i kako komentariše optužbe aktuelnih kosovskih vlasti, Vučević je rekao da Srbija provodi svoju istragu.

Opširnije pročitajte ovde.