Dodik: Radujem se susretu sa Orbanom

Dodik je najavio sastanke sa Putinom i Sijem

Republika Srpska ima iskrene prijatelje, a to potvrđuju i brojni sastanci sa svetskim liderima koje je najavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik, kako je objavio RTRS, krajem oktobra ide u Rusiju, na još jedan sastanak sa Vladimirom Putinom.

"Ruski predsednik je najbolji čovek kojeg je upoznao u politici, i ponosan sam što imam priliku da sa njim razgovaram", rekao je predsednik RS.

Istakao je da planira da od 20. oktobra do 5. novembra bude u Rusiji.

"Trebalo bi da odem i u Kinu gde ću se sastati sa predsednikom Si Điningom", rekao je Dodik.

U narednom periodu planiran je i sastanak sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim

Danas i sutra u Mađarskoj

Predsednik Srpske boraviće danas i sutra u Mađarskoj.

Dodik je istakao je da se raduje sedmom zvaničnom susretu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koji je, kako je napomenuo, neprikosnoveni lider suverene mađarske politike, ali i pobornik racionalne i realne Evrope, prenosi RTRS.

"Novi politički narativi pokazuju da se na scenu opet vraća briga o vlastitoj naciji i njenom napretku", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je zahvalio Orbanu što je, kako je istakao, izdržao sve političke napade i ostao čvrst u svojim ubeđenjima.

Dodik će se danas sastati se Njegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom u Tekelijanumu u Budimpešti, gde će potom u prisustvovati svečanom otvaranju manifestacije "Srpski dani".

Sutra, drugog dana posete Mađarskoj, Dodik će održati sastanak i radni ručak sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, u Karmelićanskom manastiru u Budimu.