Oglasila se Srpska lista: Lazar je odveden u nepoznatom pravcu

U ovom trenutku, kako se navodi u saopštenju Srpske liste, advokat pokušava da sazna gde se Janićijević nalazi

Na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su danas išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen je i lišen slobode Lazar Janićijević, koji je odveden u nepoznatom pravcu, saopštila je Srpska lista.

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakvog ponašanja policajaca na prelazu, niti im je predočen razlog za njegovo lišavanje slobode.

Kako navodi Srpska lista, u ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se Janićijević nalazi.

"Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohiji svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku" danas lišen slobode Lazar Janićijević, navodi Srpska lista.

U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se nalazi gospodin Janićijević.

Iz Srpske liste navode da je "ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju".

"Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima Kfora, Euleksa, Unmika i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima", saopštila je Srpska lista.