Srbinu uhapšenom na Jarinju određeno 30 dana kućnog pritvora

Tužilaštvo Janićijevića tereti za neovlašćeno držanje oružja, iako prilikom pretresa nije pronašla nikakvo oružje

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je meru kućnog pritvora od 30 dana Lazaru Janićijeviću iz Zvečana, koga je policija takozvanog Kosova uhapsila na Jarinju kada je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo u Vrnjačku Banju na sahranu Stefana Nedeljkovića stradalog u Banjskoj.

Kako prenosi RTS, Tužilaštvo Janićijevića tereti za neovlašćeno držanje oružja.

Advokat Asdren Hodža je istakao da se on tereti za nedozvoljeno nošenje oružja, iako prilikom pretresa policija nije pronašla nikakvo oružje, ali se njegov klijent tereti na osnovu slika na kojoj nosi oružje za koje se ispostavilo da nije pravo, prenosi "Kosovo onlajn".

"Bili smo na ročištu po zahtevu Tužilaštva za određivanje mere pritvora mom branjeniku. Održana je sednica i nakon izlaganja odbrane Tužilaštvo je promenilo odluku za određivanje pritvora i zamenilo je merom kućnog pritvora. Oni su se složili da se odredi mera kućnog pritvora, tako da smo se i mi zarad mira i odvijanja dalje procedure složili sa tom odlukom", rekao je Hodža.

On je izrazio zadovoljstvo što je mera pritvora zamenjena kućnim pritvorom s obzirom na to da, kako kaže, nema osnova da se Janićijević ograniči sloboda.

"Smatram da je potrebno da vam kažem da kod mog branjenika nije bilo nikakvog oružja za zaplenu. Izvršen je pretres u njegovom stanu i nije nađeno oružje, ništa od njega nije protivpravno konfiskovano. Radi se o nekim starim slikama gde se on vidi sa nekim oružjem i mi smo uspeli da objasnimo da nije reč o pravom oružju. Kada smo se usprotivili sa dokazima Tužilaštvo se složilo da ovo lice ne mora da se pritvori, čime smo u suštini zadovoljni", poručio je Hodža.