Abot: London nastavlja da snažno doprinosi Kforu

Još 200 vojnika iz Velike Britanije stiže na Kosovo i Metohiju

Ambasador Velike Britanije u Prištini Nikolas Abot posetio je bazu Bondstil u Prištini i, povodom slanja britanskog vojnog pojačanja Kforu, naveo da ta država nastavlja da daje snažan doprinos nastojanju snaga NATO-a da održe sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu i Metohiji.

"Posetio sam kamp Bondstil da bih upoznao britanske vojnike iz Kraljevskog puka princeze od Velsa koji su na Kosovu u okviru redovne godišnje vežbe. Oni su sada pod komandom NATO-a i pridružiće im se još 200 vojnika iz Strateških rezervnih snaga, u narednim danima", naveo je Abot na Fejsbuku.

On je izrazio zadovoljstvo što "u teškom i zabrinjavajućem trenutku" za mnoge ljude na KiM, Velika Britanija nastavlja da daje snažan doprinos mandatu Kfora, da održi bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na KiM.

Ranije je Vlada Velike Britanije saopštila da će ta država rasporediti oko 200 vojnika iz 1. bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa da se pridruže britanskom kontingentu od 400 vojnika koji je već u zemlji kao deo godišnje vežbe, nakon zahteva vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu i odobrenja Severnoatlantskog saveta.

Jedinica britanske vojske dodeljena je komandantu NATO snaga na KiM na poseban zahtev vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu američkog generala Krisa Kavolija.