Srbija i Balkan

Medvedev čestitao Dodiku reizbor na mesto predsednika SNSD

Medvedev je poručio Dodiku da je on jedan od retkih lidera u savremenoj Evropi, koji sprovodi uravnoteženu i mudru politiku
Medvedev čestitao Dodiku reizbor na mesto predsednika SNSD© Tanjug/AP/Ekaterina Shtukina

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF i predsednik Jedinstvene Rusije, Dmitrij Medvedev čestitao je Miloradu Dodiku reizbor na mesto predsednika SNSD-a.

Dodik je čestitku objavio na društvenoj mreži Iks.

"Hvala Dimitriju Medvedevu, predsedniku Jedinstvene Rusije, na čestitki povodom mog reizbora na mesto predsednika SNSD-a", napisao je Dodik.

Kako je na početku naveo da je "ovo jasan dokaz podrške članova stranke kursu, koji Vi sprovodite".

"Visoko cenimo doprinos SNSD-a razvoju strateškog partnerstva između Srbije i Rusije, jačanju viševekovnih prijateljskih veza, koje spajaju naše bratske narode", navodi se u čestitki.

Medvedev je poručio Dodiku da je on jedan od retkih lidera u savremenoj Evropi, koji sprovodi uravnoteženu i mudru politiku, rukovodeći se, pre svega usmeravanjem građana.

"Pozdravljamo i delimo principijelan stav da se afirmiše vojna neutralnost Bosne i Hercegovine, da se jača suverenitet zemlje, te da se ona oslobodi od spoljnog mentorstva", navodi.

Kako je Medvedev naveo, ubeđen je da uz Dodikovo aktivno učešće, poverljiv dijalog i partnerske veze između "Jedinstvene Rusije" i Saveza nezavisnih socijaldemokrata će se i dalje progresivno razvijati.

Na kraju je Dodiku poželeo dobro zdravlje i novi uspeh u jačanju prava i zaštiti interesa RS i njenih građana.

image