Brnabić: Vučić uspeo da otkloni opasnost od uvođenja sankcija Srbiji

U Prištini pokrenuta lavina dezinformacija da bi se Srbija napala i tragedija u Banjskoj iskoristila za uvođenje sankcija, upozorila je premijerka Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu Evropske političke zajednice u Granadi uspeo da otkloni opasnost od donošenja odluke o uvođenju sankcija Srbiji, o čemu je bilo reči u međunarodnoj zajednici nakon incidenta u Banjskoj 24. septembra.

"Predsednik je tamo imao veliki broj sastanaka sa mnogo zvaničnika i razgovarali smo jutros oko pola jedan, kada je završio. Mislim da je uspeo da otkloni neposrednu opasnost od uvođenja sankcija, ali ne mogu da govorim o detaljima", rekla je premijerka za TV Pink.

Ona je istakla da je od incidenta u Banjskoj pokrenuta lavina dezinformacija iz Prištine, a da je Vučić svojom pribranošću uspeo to da zaustavi.

"Lavina dezinformacija od strane Prištine da bi se Srbija napala i tragedija iskoristila za uvođenje sankcija Srbiji i predsedniku. On je uspeo napornim radom i fokusirano, i u tim najtežim trenucima pribrano i bez očajavanja, da nastavi da radi. Rekla bih da je uspeo da zaustavi lavinu dezinformacija i stabilizuje situaciju", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je najvažnija poruka građanima da je ona uverena da je predsednik na samitu u Granadi uspeo da obezbedi da Srbija bude sačuvana.

"Verujem da je juče u Granadi predsednik uspeo da obezbedi da Srbija bude sačuvana, ne mogu da govorim o detaljima, ali mislim da je uspeo. Da li je prošla kriza i teška vremena - nisu. I dalje postoje ogromni pritisci sa svih strana, ogromni pritisci i iz regiona i, kao što su mogli da vide svi naši građani, ogromna želja da se ova situacija u južnoj pokrajini iskoristi i uvedu sankcije Srbiji", ocenila je Brnabić.