Srbija i Balkan

Dodik: Za Srbe nema slobode bez države, pitanje imovine rešeno i neće biti na dnevnom redu

Dva člana Predsedništva uputila su u proceduru novi zakon o imovini, prema kome je nosilac prava vlasništva isključivo BiH
Dodik: Za Srbe nema slobode bez države, pitanje imovine rešeno i neće biti na dnevnom redu© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da za Srbe nema slobode bez države, te da to podrazumeva i upravljanje imovinom i resursima.

"Članovi Predsedništva Denis Bećirović i Željko Komšić prekršili su sve što su mogli da prekrše. Za nas je pitanje imovine rešeno i neće biti na dnevnom redu", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da pokušaj Bećirovića i Komšića predstavlja ujdurmu i populizam, a to im kako navodi, neće proći.

Dva člana Predsedništva uputila su u proceduru novi zakon o imovini, prema kome je nosilac prava vlasništva isključivo BiH. 

Bećirović je inače obrazložio da će, prema predloženom zakonu o imovini, BiH biti nosilac prava vlasništva, a da entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje pojedinačnih nadležnosti u meri u kojoj su ovlašćeni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH.

image