Srbija i Balkan

Dodik i Cvijanović sa Erdoganom: Turski predsednik potvrdio dolazak u Banjaluku

Zvaničnici Republike Srpske na sastanku sa liderom Turske razgovarali su o političkoj situaciji u BiH, ali i stranom intervencionizmu
Dodik i Cvijanović sa Erdoganom: Turski predsednik potvrdio dolazak u Banjaluku© Tanjug/Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se u Ankari sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Turski lider je, prema Dodikovim rečima, još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku tokom prve naredne posete BiH, a u fokusu njihovog razgovora bila je politička situacija u zemlji, kao i uticaj pojedinih zapadnih zemalja na odluke bošnjačkih političara.

Potvrđena je i odlična privredna saradnja Republike Srpske i Republike Turske, dogovoren je nastavak svih započetih projekata, ali i otpočinjanje novih. Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Turske Dževdet Jilmaz i ministar spoljnih poslova Hakan Fidan.

"Na sastanku smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Turske sa svim nivoima vlasti u BiH, kao i opredeljenost ka njenom daljem jačanju, te realizaciji ranije dogovorenih projekata. Upoznali smo Erdogana sa aktuelnim političkim prilikama u BiH, te ukazali na važnost unapređenja unutrašnjeg dijaloga demokratski izabranih predstavnika naroda, bez stranog intervencionizma", naglasila je Cvijanovićeva u svojoj objavi na Instagramu.

image