Srbija i Balkan

Sudbina crnogorskog tunela: Zakopan prolaz do Višeg suda, od kopača ni traga ni glasa

Tunel je zabetonirala firma "Bemaks" koju je odlazeći premijer Dritan Abazović optužio za saradnju sa kriminalnim grupama i bivšim predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem
Sudbina crnogorskog tunela: Zakopan prolaz do Višeg suda, od kopača ni traga ni glasa© Влада Црне Горе

Nadležne državne službe zabetonirale su tunel koji je prokopan do depoa Višeg suda u Podgorici iz privatnog stana preko puta zgrade.

Takvu sudbinu ovaj tunel, koji je izazvao šok javnosti, doživeo je nakon odluke Vlade Crne Gore da bi tajni prolaz trebalo zabetonirati, jer je istraga u tom delu završena, pa bi zgradu trebalo "vratiti u prvobitno stanje".

Zanimljivo je da je tunel zabetonirala firma "Bemaks" koju je odlazeći premijer Dritan Abazović optužio za saradnju sa kriminalnim grupama i bivšim predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Odluka je doneta jer se tunel nalazi ispod saobraćajnice u centru grada i pešačke zone, pa bi moglo da dođe do još veće štete.

Samo betoniranje je zahtevalo operaciju podjednako komplikovanu kao kopanje. Uprava za katastar i državnu imovinu je angažovala izvođača radova, kako bi tunel bio zabetoniran.

U sklopu istrage do sada je uhapšena samo jedna osoba, muškarac iz Podgorice koji je osumnjičen da je prevozio kopače tunela iz njihovog štek stana u Zabjelu, delu Podgorice, u centar grada.

Ministar policije Filip Adžić saopštio je imena i fotografije osumnjičenih, uz navode da su državljani Srbije, ali niko od njih još nije uhapšen.

Sporadično su se pojavljivale informacije da su kopači prebegli na teritoriju Bosne i Hercegovine, i da ih je policija tražila na Jahorini.

Još nije uhapšena ni Podgoričanka koja je sa lažnim dokumentima iznajmila sporni stan iz kojeg je kopano, a čija majka je zaposlena u Višem sudu.

image