Srbija i Balkan

Spajić rekao, pa porekao: Ipak pozvao Abazovića na pregovore o vladi

U Podgorici se prethodnih dana dešavaju politički obrti, a nastavak je to što je mandatar za sastav nove vlade Crne Gore odlučio da o novoj vladi pregovara i sa liderom GP URA
Spajić rekao, pa porekao: Ipak pozvao Abazovića na pregovore o vladi© R.R./ATAImages

Građanski pokret URA dobio je poziv od mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, potvrdio je lider pokreta Dritan Abazović.

Ovo je novi politički obrt u Podgorici, imajući u vidu da je Spajić još u izbornoj noći rekao kako neće u novu vladu pozvati Abazovića, zbog afere Do Kvon za koju lider Pokreta Evrope sad krivi upravo odlazećeg premijera.

Abazović je rekao da će predstavnici stranke, čiji je lider, još razmisliti da li će se odazvati na poziv.

"Što se nas tiče, imamo stav da dijalog nikada ne treba izbegavati. Videćemo hoćemo li to realizovati", rekao je Abazović novinarima.

Imajući u vidu da se u javnosti pojavila informacija da je vlada već sastavljena bez GP URA, Abazović je kazao da nema primedbu na mogući sastav vlade, te da je podržava ako može da dovede do neke promene.

"Oko vlade imam različito mišljenje kada su u pitanju njeni principi i delovanja. Ako dođe do susreta sa Spajićem, mi ćemo ga posvetiti tome da li možemo da se pronađemo u tome šta je vizija Crne Gore", kaže Abazović.

image