Nema sastanka Spajića i Abazovića: Premijer nije pokazao "značajnije interesovanje"

Večeras će u Podgorici, najavljuju mediji u glavnom gradu Crne Gore, biti održan sastanak stranaka koje će činiti buduću vladu sa mandatarom Milojkom Spajićem

Iako je tokom dana bilo najava o mogućem sastanku mandatara za sastav nove crnogorske vlade Milojka Spajića i lidera GP URA, premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, do tog sastanka, barem večeras neće doći. 

Iz Pokreta Evropa sad večeras je portalu RTCG potvrđeno da tog sastanka "neće biti". 

"Kako premijer nije pokazao značajnije interesovanje, do tog sastanka neće doći", rečeno je za Portal RTCG iz PES-a.

Ranije danas u Podgorici se pojavila informacija da je Spajić pozvao Abazovića na razgovor. 

"Neophodna nam je nova vlada i nemam primedbu na mogući sastav vlade, videćemo kakva će biti konfiguracija i ko će sve biti u njoj. Cilj je da se prikupljaju snage od 30. avgusta i da se nastavi reformski put", izjavio je ranije danas premijer Dritan Abazović uz potvrdu da je URA dobila poziv za razgovor od mandatara Milojka Spajića.

Večeras će u Podgorici, najavljuju mediji u glavnom gradu Crne Gore,  biti održan sastanak stranaka koje će činiti buduću vladu sa mandatarom Milojkom Spajićem. 

Po najnovijim informacijama, 44. vladu Crne Gore bi trebalo da čine PES i poslanici izabrani na izbornoj listi ove stranke, Demokrate, SNP Albanski forum i Albanska alijansa a manjinsku podršku daće ZBCG. Jedan od lidera ZBCG Andrija Mandić najverovatnije biće kandidat za predsednika Skupštine Crne Gore.